MJERENJE BRZINE

RIJEKA DOBIVA NOVE RADARE: Saznajte na kojim će vas lokacijama kontrolirati

Od ukupno pet fiksnih uređaja za kontrolu brzine vozila, dva će biti izmještena s područja Grada Rijeke. Prometna je policija već skinula kutiju u kojoj se nalazi radat na lokaciji u Zvonimirovoj, kao i kutiju na čvoru Draga na riječkoj obilaznici, piše Novi list.

Planiraju izmjestiti oba radara – jedan na područje Crikvenice te drugi na dionicu jadranske magistrale između Jadranova i Crikvenice. Drugi bi rada trebao biti instaliran na Krku, odnosno na državnoj cesti 102, takozvanoj krčkoj magistrali.

Nove lokacije

Kada će novi radari biti postavljeni još se ne zna jer tehničke službe MUP-a tek trebaju utvrditi postoje li uvjeti za početak korištenja novih lokacija. Izvjesno je tek da u Zvonimirovoj ulici umjesto dosadašnje dvije kutije sada ostaje samo jedna, dok se ona na čvoru Draga ukida.

Na području PU Primorsko-goranske samo je u prošloj godini na temelju nalaza fiksnih radara za kontrolu brzine izdano više od 40.000 prekršajnih naloga. Za 31 posto je povećan broj utvrđenih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Ljeti najviše prekršaja

Prošle godine evidentiran je bitno veći broj prekršaja tijekom ljetne sezone kada je najčešće riječ o turistima i vozilima stranih registarskih tablica, odnosno vozačima, koji za razliku od lokalnog stanovništva, nisu upoznati s lokacijama na kojima radari kontroliraju brzinu’, piše Novi list.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr