HARAČ POSTAO DONACIJA

RIJEČKI OBRTNICI ĆE POLUDJETI: Njihovim novcem Komora je pomogla Počasnom bleiburškom vodu kupiti zemlju u Austriji

Od novca kojeg prikupljaju kao obveznu članarinu, HOK je podijelio 90.000 kuna donacija, a najveća je ona Počasnom bleiburškom vodu

Kada ovo vidite, bit će vam potpuno jasno zašto obrtnici traže da članstvo u Hrvatskoj obrtničkoj komori, kao i u područnim udruženjima,  bude dobrovoljno a ne obvezno, piše RiPortal.

Članstvo obvezno, a članarina se skida automatikom

Naime, prema sadašnjem zakonu samim otvaranjem obrta automatski postajete član područne obrtničke komore. U našem slučaju to je Obrtnička komora Rijeka sa svojim podsustavima, udruženjima i cehovima. Svim obrtnicima automatski se kvartalno “skida” iznos predviđen za uplatu članarine u komori koju kasnije dijele područna komora, županijska i nacionalna, glomazni sustav ujedinjen u krovnu Hrvatsku obrtničku komoru.

I dok mnogi obrtnici strepe nad vlastitom sudbinom koja ih čeka na jesen, zapanjujuće djeluje pogled na tablicu donacija HOK-a (Hrvatska obrtnička komora) podijeljenih u  2019. godini.

‘Od harača kojeg uberu obrtnicima, oni dijele donacije’

DA, DOBRO STE ČULI! Od harača kojeg uberu obrtnicima, oni dijele donacije!

I dok donekle možemo shvatiti humanitarne donacije (donekle, jer obrtnicima ne treba HOK da bi bili humanitarni, mogu i sami svoj novac uplatiti za humanitarne akcije – a mnogi to i čine.)

Neke od uplata na ime donacija su zbilja skandalozne! Pogledajte sami:

Prije desetak dana isti taj Počasni bleiburski vod kupio je dodatno zemljište u Austriji.

POČASNI BLEIBURŠKI VOD KUPIO JOŠ ZEMLJE U KORUŠKOJ: Austrijanci bijesni: ‘Ovo je prvoklasni skandal’

“Uz postojećih 30.000 kvadratnih metara koje trenutno posjeduje, Počasni bleiburški vod je kupio dodatnih 18.000 kvadrata” , javlja Kleine Zeitung koji je na uvid dobio kupoprodajni ugovor.

Austrijska liberalna parlamentarna stranka Naos oštro je kritizirala prodaju poljoprivrednog zemljišta u druge svrhe. »Ovo je prvoklasni skandal ako se još sad pokušava i službeno odobriti ovu protupravnu prodaju«, rekao je za Kleine Zeitung glasnogovornik Neosa.

Dosadašnji vlasnik zemljišta je listu potvrdio prodaju ali je odbio iznijeti detalje.

Glavni tajnik Počasnog bleiburškog voda Thomas Baumgaertner odbio je listu komentirati vijest o kupnji.

Povratak na Net.hr