Riječanka 'oživjela' nakon što su je proglasili mrtvom

Nevjerojatan slučaj zbio se u ponedjeljak oko 16.20 sati u Bergamu gdje je 69-godišnja Cristina Host Casarchio, rodom iz Rijeke, nakon tridesetominutne reanimacije, a zatim i konstatirane smrti, iznenada ‘oživjela’.

Njezin liječnik i medicinska ekipa koja ju je pokušala reanimirati, konstatirali su smrt nakon polusatne reanimacije. Već je bila izdana smrtovnica za ukop, kad je ženu spasio policajac koji je ostao osiguravati mjesto događaja do dolaska pogrebnih kola, a koji je uočio sitan pokret i shvatio da žena još uvijek diše te je odmah pozvao natrag hitnu pomoć, piše Novi list.

Naime, Casarchio, koja boluje od multiple skleroze i živi sama, u ponedjeljak je počela otežano disati. Prije nego li je izgubila svijest uspjela je pozvati u pomoć svoga liječnika, a kako bi joj pomogli, vatrogasci su prvo morali provaliti kroz jedan od prozora stana. Pola sata od poziva na mjesto je stigla i ekipa Hitne pomoći, a u tom trenutku žena je imala apsolutni srčani arest, nije disala i započelo se s pokušajem oživljavanja. Nakon polusatne reanimacije izgledalo je, sudeći prema monitoru, da joj je vraćen vrlo slab srčani ritam. Međutim, na dodir, liječnici nisu osjećali nikakav puls. Konzultirajući se, liječnici su odlučili prekinuti reanimaciju i konstatirati smrt.

Na mjesto događaja je u međuvremenu stigla i policijska ophodnja koja je trebala ostati na osiguranju do dolaska pogrebnika. Sreća je da je jedan od policajaca uočio jedva vidljive pokrete i ponovno pozvao hitnu. Prebačena je žurno do bolnice gdje se i dalje nalazi u kritičnom stanju na Odjelu intenzivne njege, u induciranoj komi te su za sada liječničke prognoze vrlo neizvjesne.

Policija je o svemu izvjestila njezine rođake u Hrvatskoj.

Povratak na Net.hr