PREMIJER NA ODMORU

RELAKSIRANI PLENKOVIĆ NA MORU: ‘Ovdje smo već ‘poludomaći’, imam svoje rituale ovdje, mjesta koja moram obići…’

‘Bit ćemo ovdje tijekom iduća dva tjedna. Jako nam je lijepo, kao i uvijek, a nakon četiri godine, već smo ovdje na neki način poludomaći’, kazao je premijer koji s obitelji ljetuje u vili Costabella kod Opatije

Premijer Andrej Plenković provodi godišnji odmor u vili Costabella, državnoj rezidenciji smještenoj na Biviji, predjelu Rijeke na izlazu prema Opatiji. Tu su vilu za godišnji odmor koristili i neki prijašnji premijeri poput Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića.

I Plenković s obitelji ondje ljetuje otkako je na premijerskoj dužnosti, već četvrtu godinu zaredom.

MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ UŽIVAJU U DRŽAVNIM REZIDENCIJAMA: No, ljetovanje im nije besplatno, evo što moraju platiti

‘Još sam ‘svjež’, niste me primijetili’

“Nakon Sinjske alke u nedjelju, doputovao sam na Costabellu s obitelji. Još sam “svjež”, niste me još primijetili. Bit ćemo ovdje tijekom iduća dva tjedna. Jako nam je lijepo, kao i uvijek, a nakon četiri godine, već smo ovdje na neki način poludomaći”, kazao je premijer za Novi list čija je novinarska ekipa s njim provela dio dana u “điru” po Opatiji gdje je išao na kavu i u nabavku.

Na tržnici su ga mnogi zaustavljali želeći se rukovati i fotografirati s njime. Rukovati se pristaje – samo laktom ili dodirom stisnutom šakom, a u zatvorenim prostorima premijer je nosio maskicu koju je skinuo kada bi završio sa svim nabavkama. U jednom kafiću susreo se i s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

“Malo ćemo se odmoriti, družiti… Vrijeme je za obitelj, jer ovaj posao nažalost za nju ne ostavlja previše vremena. Uživat ću u kavi u dobrom društvu, odmarati, pomagati supruzi u kuhanju… Mislim da ću uglavnom biti pomoćna snaga, jer supruga je ipak glavna u kuhinji. Osim toga, moram paziti na liniju. Zadovoljan sam i držim se po pitanju kilograma dobro, dosta bolje nego prije nekoliko godina”, kazao je za Novi list.

GDJE ĆE POLITIČARI NA GODIŠNJI? Plenković ugrabio vilu u kojoj je ljetovao Al Capone, ali ni ostalima nije loše

Košarku već igrao, a još se nije okupao

Plenković je našao i “ekipu” za svoj omiljeni sport.

“Igram košarku i već sam odigrao utakmicu s ekipom dečki iz Opatije. Odigrat ćemo još nekoliko puta i na najbolji način iskoristiti vrijeme. A kupanje… Još nije zasad “palo”. Nisam uspio uhvatiti ništa boje, ali potrudit ću se. Tek smo dva dana ovdje, a kupat ćemo se ispred vile na Costabelli”, otkrio je planove.

U Opatiji se, kaže, osjeća ugodno pa zato dolazi već četiri godine.

“Volim doći, imam već i neke svoje omiljene punktove, svoj “trokut”, mjesta koja moram obići – Konzum, tržnica, Mimoza, Tik-Tak… Imam svoje rituale u Opatiji koji neće biti baš svakoga jutra, ali svakih nekoliko dana sigurno”, rekao je.

GDJE LJETUJU ČLANOVI VLADE: Premijer je u državnoj rezidenciji, neki su otišli u zavičaj, a jedan ministar turistički putuje Balkanom

Mladima poručio da se čuvaju od zaraze

Na koncu je kazao kako mu je drago što je turistička sezona u Hrvatskoj usprkos pandemiji Covida-19 ipak uspješna, a posebno je apelirao na mlade da se čuvaju.

“Prebliski kontakti navečer nisu u skladu s preporukama epidemiologa i tu postoji rizik ne samo povećanog broja zaraženih, nego ono što je najgore, povećanog rizika da će se zaraziti i njihove obitelji, posebno stariji članovi”, kazao je premijer za Novi list.

‘ZABORAVITE MOJ MOBITEL IDUĆIH DANA’: Otkrilo se gdje će ljetovati Plenković i ostala politička elita – neki u vile, neki na otoke, a neki doma

Povratak na Net.hr