REKONSTRUKCIJA NAPADA KALAŠNJIKOVOM NA MARKOVU TRGU: / Pomoćnik glavnog ravnatelja otkrio koji se motiv može prekrižiti

Markov trg je danas blokiran, nije moguće zadržavanje, a tu su i policijskih šator, kombi i spremne duge cijevi

14.10.2020.
20:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Do zgrada Vlade i Sabora na Markovu trgu može se samo uz propusnicu, koju je dobila i RTL-ova reporterka Damira Gregoret. "Umjesto turista, prolaznika, stanara i novinara, na Markovu trgu su policijski šator, policijski kombi i spremne duge cijevi. Na Trgu nema nikakvog zadržavanja, prethodno je potrebno proći detaljne procedure, a izjave i javljanja predstavnika medija bit će iz unutarnjeg dvorišta Banskih dvora", rekla je Gregoret, javlja RTL.

Jučer je 22-godišnji Danijel Bezuk po dolasku na Markov trg zapucao prema Vladi, prema trojici policajaca koji su bili ispred, pobjegao i zatim sam sebi oduzeo život. "Na određeni način je odabrao metu kojeg je prvog pogodio, s tim da smo imali sreću pa su policajci ostali nepovrijeđeni i uzvratili vatru pa je napadač pobjegao"', rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Miljenko Radnić.

Nisu ga pratili, već je pozvana specijalna i interventna jedinica, a Radnić objašnjava: "U tom trenutku je bio cilj zaštiti objekt i živote ljudi na tom prostoru jer ne možete znati je li samo jedan napadač ili ih ima više". To je bio i razlog zašto ranjenog policajca nisu unijeli u zgradu Vlade, već je on doteturao do kraja zgrade. "Policajac je ostao na brisanom prostoru i nije jednostavno komunicirati situaciju koja se događala. Oni su napravili najbolje što su mogli, zato su podučavani, i njihovo postupanje je ocijenjeno kao ispravno", kaže Radnić.

Koji je bio motiv?

Na temelju svjedoka pratilo se trag napadača, koji je bacio kalašnjikov u ulici Dubravkin put. Ubio se pištoljem na Jabukovcu, dok je policija već stezala obruč oko njega. Je li napadač ispred Vlade nešto govorio, sve je u izvješću policajaca. Radnić kaže da se kao motiv može prekrižiti osobni odnos s ranjenim policajcem. "Te dvije osobe u životu nemaju nikakvih dodirnih točaka da bi bio motiv da netko nekoga pokuša ubiti", dodaje.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali