KAKVA IDEJA

‘REKLI SU DA SAM LUD, DA ULOŽIM U APARTMANE I BUDEM SIGURAN’: Prodao vlastitu kuću da bi ostvario san iz djetinjstva

Priča će se graditi kroz maglovite noćne pejzaže Gorskog kotara

Gorski kotar postao je kulisa za prvu videoigru čija se radnja u potpunosti odvija u Hrvatskoj. Autor Marko Tominić iz Pule prodao je vlastitu kuću kako bi pokrio sve troškove realizacije dječačkog sna, piše RTL.

O čemu se radi o igri? Dok istražuju misteriozni nestanak djevojke dva glavna lika susreću se s imenima hrvatskih naselja i osoba te lokalnim mitovima i legendama.

Igri je naziv Sveti Kotar, a na tržište bi trebala stići u kolovozu 2021.

‘Rekli su mi da sam lud’

“Rekli su da sam lud, većina njih, rekli su uloži u apartman, iznajmljuj i bit ćeš siguran”, rekao je kreator igre koji je inače i vlasnik studija za razvoj videoigara.

Hrabrost mu se isplatila, u vrijeme izolacije zbog epidemije koronavirusa videoigre prodaju se bolje nego ikada. “Industrija videoigara je višestruko veća od filmske industrije i muzičke industrije zajedno”, rekao je Tominić.

Njegova je prilično kreativna, pa ćete tako u igri moći utjeloviti i mađarske turiste koji traže nestalu kolegicu, a putem ćete trebati donositi više odluka o kojima će ovisiti vaš uspjeh.

“Dakle, ne radi se o hororu u smislu da izlaze čudovišta, da ima nekih rezanja i krvi, već se sve bazira na mentalnom stanju likova”, pojasnio je Tominić.

Noćni pejzaži Gorskog kotara

Priča će se graditi kroz maglovite noćne pejzaže Gorskog kotara. “To sve započinje s pričom koju piše Marko, ilustratorom Mirkom koji crta stvari, oni jednom kada naprave te crteže, napišu neku priču, oni to proslijede meni”, objasnio je programer Goran Vinković.

Na igri trenutno radi tim od devet članova, na njihove plaće odlazi 95 posto budžeta. Hrvatska, nažalost, baš i ne potiče industriju videoigara kao što to čini većina zemalja EU.

“Može se super pristojno živjeti od toga, ali počeci su jako teški”, priznao je Marko. Nakon što je prodao kuću i potrošio novac u izradu, financiranje se nastavilo putem platforme Kickstarter gdje su gejmeri iz cijelog svijeta Tominićevu ideju podržali s iznosom od 50.000 eura.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr