Potpredsjednik Sabora Željko Reiner za N1 je komentirao mogući opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Naravno da oporba želi iskoristiti sve što postoji i ne postoji da u predizborno vrijeme zada udarce HDZ-u jer loše stoje. Desetljećima imamo sustav koji nadmašuje naše financijske mogućnosti i to je ključni problem. Mi želimo imati takav sustav i želimo pružati pacijentima sve što hoće”, rekao je Reiner za N1.

'Reforma se nikad ne dogodi preko noći'

Naglasio je da se reforma ne događa "preko noći". "Reforma jednog sustava su novi zakoni s kojima drugačije regulirate stvari, kao što smo imali reformu poreznog sustava koja traje i dalje. Reforma se nikad ne dogodi preko noći. Treba napraviti cijeli niz zakona, a da se to napravi treba razgovarati sa svim sudionicima. To nije samo odluka ministarstva i vlade, tu su razgovori i sa sindikatima, cijelim nizom spektra onih koji se trebaju usuglasiti", rekao je.

Istaknuo je da Hrvatska ima drugačiji sustav, od primjerice američkog, te da ga trebamo popraviti. "Nikom ne pada na pamet da se zdravstvo svede na privatizaciju. Sigurno nećemo imati nikada sustav kao što je američki, naš sustav je drugačiji. Trebamo ga popraviti, ali ne način da sve privatiziramo i nitko iz HDZ-a to nije tako postavio", rekao je.

'Covid dodaci nisu predizborna kupovina glasova'

Komentirao je i covid dodatke za umirovljenike, naglašavajući da se ne radi o predizbornoj kupovini glasova. "Covid dodatak su uvele vlade nekoliko europskih zemalja koje nisu bile pred izborima. Je li bilo predizborno vrijeme kad je donesena odluka da se da novac da se spase radna mjesta? Tada nije bilo predizborno doba. Prema tome, to su čiste floskule”, rekao je.

Na kraju je komentirao i predizbornu anketu prema kojoj Jelena Pavičić Vukičević ulazi u drugi krug izbora za gradonačelnicu Zagreba. "Svaka stranka provodi ankete. Ako anketari postignu onaj rezultat koji je ta stranka očekivala, onda se predoči javnosti. Ne bih to uopće komentirao. Mislim da je realnost malo drugačija. HDZ jako dobro stoji i HDZ će sasvim sigurno imati vrlo dobar rezultat u Zagrebu”, zaključio je potpredsjednik Sabora.