Referendum o braku je 'osveta' za uvođenje spolnog odgoja u škole

Zašto se u Ustavu baš sada želi unijeti odredba o braku?

7.11.2013.
6:41

''Prije ste bili manje katolici'', ironično je Radin upitao zastupnike HDZ-a. Govoreći uime Kluba zastupnika HDZ-a, Željko Reiner je možda po prvi put pokušao obrazložiti motive kojima su se, jer on to valjda zna, vodili u inicijativi 'U ime obitelji'. Ispada da je okidač bio nešto što nema veze s brakom.

''Glavni razlog pokretanja referenduma je činjenica da se prošle godine, mimo zakonske procedure, neustavno pripremljeno i bez ikakve ozbiljne recenzije i javne rasprave, uveden u škole spolni odgoj. Njime se nametnuto promiče niz svjetonazorskih stavova stranih većini hrvatskih građana'', otkrio je Reiner zašto je iniciran referendum o braku.

Neformalni glasnogovornik

Bojali su se, tvrdi, da će Vlada po istom načelu ubrzo izmijeniti i Obiteljski zakon u kojem se kaže da je brak zajednica žene i muškarca, piše Novi list.

To je odgovor raznim režimskim novinarima koji se stalno pitaju koji je razlog pokretanja ove inicijative, iako je u zakonu upravo tražena definicija, naglasio je Reiner koji je tijekom srijede preuzeo ulogu neformalnog glasnogovornika 'U ime obitelji'.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali