Redari prekinuli Sentish party u zadarskoj Varoši

Da redari nisu, zbog kasnog sata, prekinuli ‘Sentish party’ na malom trgu u zadarskoj Varoši, tko zna koliko bi se još dugo parovi iz generacije 50-ih i 60-ih nježno njihali u laganom, romantičnom ritmu.

‘Sentish party’ je zbog originalne ideje prije nekoliko godina postao priča i na CNN-u, a u petak navečer se u Zadru moglo vidjeti i zašto.

Na pjacetu u Varošu parovi su stigli znatno prije početka u 21 sat, željni ‘normalnog’ plesa udvoje koji je, kao set sentiša, nekada bio uobičajeni dio večeri u svakoj diskoteci. Među onima koji su stigli ranije i čekali početak bilo je i stranaca, do kojih su očigledno došle informacije o održavanju ‘Sentish partyja’, a iz svega proizlazi da ‘stariji’ parovi više nemaju gdje zaplesati stari dobri sentiš.

Inicijativa pokrenuta prije desetak godina

Ova je inicijativa u Zadru pokrenuta prije desetak godina, tada kao peticija za povratak sentiša u diskoteke. ‘Sentish party’ nije išao u kontinuitetu svih godina, no u petak navečer bilo je jasno da pobornika nježnih melodija, dodira tijela i ruku, laganog njihanja i svih čuvstava koja može probuditi jedan otplesani sentiš ima napretek i da će svaki ‘Sentish party’ u Zadru biti rado dočekan.

‘Obnovite staru vještinu odabira i pristupanja plesnoj partnerici ili partneru’, pozvao je DJ Nesho, a uz njega su laganu plesnu glazbu odabirali DJ Bush i DJ Angjelo, te ‘predstavnik stare škole’ DJ Mario Vuksan, koji je u petak otvorio zadarski ‘Sentish party’.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/254212/Default.aspx
Kako vi provodite ljetovanje?

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

Povratak na Net.hr