HITNA JE BRZO STIGLA

POSLJEDNJI SATI MILANA BANDIĆA: ‘Bili smo na večeri, popili kavu, pričali…On se samo srušio sa stolice, pozlilo mu je…’

Premda službene informacije potvrđuju da je Milan Bandić preminuo od srčanog udara, na sudskoj medicini bit će provedena obdukcija

Iako je službeno potvrđeno da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić umro od srčanog udara, Jutarnji list doznaje da će se raditi obdukcija na sudskoj medicini.

Milan Bandić je posljednjih godina imao brojne zdravstvene probleme zbog kojih je često bio hospitaliziran u nekoj od zagrebačkih bolnica. No, hospitalizacije ne čude jer je Bandić imao dva moždana udara, ugrađena su mu četiri stenta, imao je nekoliko operacija te plućnu emboliju koja mu je na plućima ostavila trajne posljedice.

‘JUČER SMO BILI ZAJEDNO’: Kalinić o odlasku prijatelja: ‘Bandić nije bio previše star, ali se nosio s bolestima’

LIJEČNICI SU GA UPOZORAVALI DA USPORI, NO NIJE IH SLUŠAO: Osim problema s glasnicama, Bandić je imao moždani, srčane probleme…

Proces reanimacije započeo već u kolima hitne pomoći

Srčani udar koji je imao u subotu navečer za preminulog gradonačelnika ipak je bio previše, a liječnici mu nisu uspjeli spasiti život. Kako se doznaje, hitna je pomoć do Bandića stigla vrlo brzo, a proces reanimacije počeo je već u kolima hitne pomoći, kako to i predviđaju protokoli. Reanimacija se nastavila u KB Sveti Duh, ali bezuspješno.

Prema pisanju Jutarnjeg, za sada nisu poznate informacije koliko dugo je trajala reanimacija,  a liječnici hitne medicine pojasnili su da u takvim situacijama sve ovisi o trenutnom uspjehu oživljavanja, te tako u pojedinim slučajevima već nakon 15-ak minuta vidi se da nema nikakvog uspjeha, a reanimacija se nastavlja ukoliko se povremeno, pa čak i minimalno uspije uspostaviti srčani ritam.

TUŽNI GRAĐANI ZAGREBA PALE SVIJEĆE ZA MILANA BANDIĆA: ‘Bio je jedini dotepenec koji je usvojio ‘kaj”

U vrijeme infarkta Bandić je bio u društvu liječnika

Liječnik na pulmologiji na Jordanovcu, dr. Gzim Redžepi, sinoć je bio prisutan u trenutku kada je Bandić doživio infarkt te ga je reanimirao, piše 24sata.

“Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja Sergeja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Bili smo kod našeg zajedničkog prijatelja, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je”, rekao je Redžepi za 24sata.

“Mislim da je to bilo oko 11 i 15, ne znam točno. Hitna je došla za tri, četiri minute. Došli su jako brzo jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, koja je nastavljena i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati”, rekao je.

Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, umro je u noći sa subote na nedjelju u 66. godini.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr