Reakcije na Bandićevo uhićenje: 'Neka institucije rade svoj posao? Pa, počele su'

SDP je poručio da će uhićenja svog nekadašnjeg kolege, zagrebačkog gradonačelnika komentirati u ponedjeljak, “kada se institucije Republike Hrvatske službeno oglase”. Više informacija čekaju i u HDZ-u…

“Neka se nitko ne naljuti, ali Zagreb je najvažniji grad Hrvatske i mora funkcionirati bez mrlje”, objavio je na Facebooku u nedjelju navečer predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić, komentirajući uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza i drugih. Dodao je, a to je poručio i zagrebački SDP, da će cijeli slučaj dodatno komentirati sutra, “kada se institucije Republike Hrvatske službeno oglase”.

Više informacija čeka i HDZ prije nego komentira uhićenja.

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek rekla je da večeras iz izvještaja medija nemaju dovoljno saznanja da bi mogli komentirati uhićenja Milana Bandića i drugih. U HDZ-u očekuju da će sutra biti više informacija te će komentirati uhićenja.

‘Poruka svima’

Saborski zastupnik Josip Kregar rekao je za uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza kako se radi o društvu koje se ne viđa često na istom mjestu.

Kregar smatra da se još premalo zna o tom uhićenju, a zasad samo može citirati omiljenu Bandićevu izjavu ‘neka institucije obave svoj posao.

“Pa, počele su”, zaključio je Kregar, koji je bio Bandićev protukandidat na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

Predsjednica ORaH-a i saborska zastupnica Mirela Holy kazala je kako, s obzirom na to je da je predstavnica zakonodavne vlasti, ne može komentirati postupak koji je u tijeku sve do pravomoćnosti presude, ako je i bude.

“U svakom slučaju recentna događanja u Hrvatskoj su velika poruka svim političkim strankama i političarima da svoj posao moraju raditi u javnom interesu.

Bivši ministar obrazovanja reagirao je na Facebooku, a njegov post možete pročitati u nastavku.


Podsjetimo, zagrebačka policija u nedjelju je, po nalogu USKOK-a, uhitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada. Uhićeno je još 16 osoba, među kojima navodno i direktor ZET-a, Holdingove podružnice, Ivan Tolić.

Iz policije se još ne mogu dobiti informacije tko je uhićen, a iz MUP-a su na svojim internetskim stranicama objavili kako je više osoba uhićeno nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. Istraživanje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje te će one u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku, navode u MUP-u i dodaju kako će kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

I USKOK je na svojim internetskim stranicama kratko objavio isti tekst kao MUP.

Povratak na Net.hr