JE LI PREKRŠEN ZAKON?

REAGIRAO DORH: ‘Policija istražuje okupljanje pred bolnicama i molitvu protiv abortusa’

Sumnja se da je uoči okupljanja pred bolnicama u molitvi za sprječavanje abortusa bilo kršenja zakona.

Naložena je istraga okupljanja ispred Opće županijske bolnice u Vukovaru gdje je očekivana žena koja je trebala ići na pobačaj, a članovi molitvene inicijative planirali su je od toga odgovoriti.

PLANINIĆ IZ ‘U IME OBITELJI’: ‘Ne postoji ljudsko pravo žene da odlučuje o abortusu, postoji samo pravo na život’

AKTIVISTICA IZ ŠIBENIKA ŽELI ZABRANU ABORTUSA I ZA SILOVANE DJEVOJČICE: ‘Izbor treba napraviti prije kreveta’

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru potvrđeno je da je policiji dan nalog za provođenje izvida nakon objave brojnih tekstova u medijima o okupljanja molitvene inicijative ispred Opće županijske bolnice Vukovar.

Molitva_Vinogradska
Članovi molitvene zajednice su i pred bolnicom Sestara milosrdnica u ZagrebuFoto: Igor Soban/PIXSELL

 

Istražitelji žele provjeriti je li u tom slučaju počinjeno neko od kaznenih djela što se progoni po službenoj dužnosti.

Organizirali “Doček kraljeve kćeri”

Naime, vukovarski ogranak inicijative “40 dana za život” pozvao je na “Doček kraljeve kćeri”, trudnice iz obližnjeg mjesta koja je u vukovarsku bolnicu trebala doći na pobačaj.

Ova molitvena zajednica u 24 hrvatska grada dočekuje građane na ulazima, ponegdje čak i u krugu bolnica, i grupnom molitvom nastoji promijeniti izbor žene da odlučuje o vlastitim reproduktivnim pravima. Tako su saznali i za dolazak žene u bolnicu u Vukovaru, no odakle je informacija procurila, čime su prava ove žene ozbiljno narušena, trebala bi utvrditi ova istraga.

Odakle cure podaci?

“Najavljen je dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu. Molimo sve molitelje da nam se pridruže u što većem broju ispred vukovarske bolnice kako bismo je dočekali kao kraljevnu i pokazali koliko je vrijedna i kako smo spremni učiniti sve da joj pomognemo izabrati život!”, poručili su iz molitvene inicijative.

KRŠĆANSKI AKTIVISTI DOČEKUJU TRUDNICE U BOLNICAMA I ODGOVARAJU IH OD POBAČAJA: ‘Odakle im informacije? Ovo je za sud!’

Molitva_Vinogradska

Na društvenim mrežama objavili su da je još nekoliko života djece spašeno zahvaljujući upravo njihovoj molitvenoj inicijativi, što znači da imaju povjerljive informacije i iz drugih bolnica u Hrvatskoj. Dio javnosti koji ne podržava ovakav način borbe protiv pobačaja već je pozvao DORH da istraži odakle cure povjerljivi zdravstveni podaci.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr