Nakon što se skijaški trener Ante Kostelić požalio na nisku mirovinu, Vlada će krenuti u izmjenu Zakona o sportu s ciljem povećanja mirovina trenera, potvrdila je za Index ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac. Izmjenama bi se trenere koji su osvajali medalje na velikim natjecanjima izjednačilo s vruhnskim sportašima s istim ostvarenjima, što bi značilo i više mirovine.

"Na tome se već radi. Vodit će se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine se sastaju i rade na Zakonu o sportu, koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine", rekla je ministrica Brnjac.

Ipak, nije znala reći koliko bi povećanje mirovina iznosilo, niti koliko trenera na njega ima pravo, kao ni koliko novca će se za to izdvojiti iz državnog proračuna. "Ne znam sad stvarno o koliko se ljudi radi, nije puno sigurno", kazala je.

Reakcija Vlade stigla je nakon Kostelićeve primjedbe u prilogu HRT-a. "Zar tebi nije neugodno kad čuješ da ću ja imati penziju od 2500 kuna?" pitao je Kostelić novinara.

Nejasno je kome bi zapravo trebalo biti neugodno zbog njegove mirovine, jer je općepoznato da se visina mirovina određuje kroz iznose doprinosa koje su u svom radnom vijeku građani uplaćivali u mirovinski sustav. Uz to, Kostelić ima pravo na mirovinu iz Hrvatskog skijaškog saveza, čiji je direktor Vedran Pavlek poručio da će mirovina popularnog Gipsa biti veća od 2500 kuna, ali i da nisu primili njegov zahtjev za umirovljenjem.