ZATVORENI DIO SJEDNICE

RAZRJEŠENJA I IMENOVANJA: Na čelo iznimno važnog centra Vlada postavila sina generala zbora Miljavca

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je u četvrtak na osobni zahtjev razriješila dosadašnjeg pomoćnika ministra rada i mirovinskoga sustava Marija Bebića, te novim pomoćnicima ministra imenovala Mariju Knežević Kajari i Luku Rajčića, priopćeno je iz Vlade.

Na osobni zahtjev, Vlada je razriješila dosadašnju članicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Karolinu Ivanković te imenovala novoga člana Upravnog vijeća Marka Pavića.

Opačić više nije na čelu Povjerenstva za suzbijanje droga

Razriješen je dosadašnji član hrvatskog izaslanstva Međunarodne komisije za slijev rijeke Save Janko Brnardić, te je novom članicom izaslanstva imenovana Maja Markovčić Kostelac.

Na osobni zahtjev razriješena je dosadašnja privremena direktorica Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mirela Buterin te je novom privremenom direktoricom Fonda imenovana Julijana Marković.

Razriješeni su dosadašnja predsjednica, članovi i tajnik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Milanka Opačić, Danica Kramarić, Hrvoje Sadarić, Iva Prpić, Staša Skenžić, Zvonimir Vnučec, Sanja Nola, Renata Šoher, Davorin Kajfeš, Sunčana Vukelić, Vesna Batistić Kos, Tatjana Dalić, Dražen Pros, Jelena Balabanić Mavrović te Željko Petković.

ZATVORENI DIO SJEDNICE: Evo koga je sve Vlada imenovala i razriješila bez prisustva medija

Razriješen je i pomoćnik ministra poljoprivrede

Novim predsjednikom Povjerenstva koji je po položaju potpredsjednik Vlade kojeg odredi Vlada Republike Hrvatske, Vlada je imenovala Ivana Kovačića. Također je imenovala dio članova kao predstavnike nadležnih ministarstava, dok će se član Povjerenstva kao predstavnik organizacija civilnoga društva imenovati naknadno.

Imenovani su članovi: Vera Katalinić-Janković, Marija Pletikosa, Marin Strmota, Vera Šutalo, Marko Srdarević, Vedrana Šimundža Nikolić, Anđelko DundićHrvoje Čović, Zoran Piličić, Ilija Tadić, Ana Mandac, Amir Muharemi. Za tajnika Povjerenstva, koji je po položaju ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Vlada je ponovno imenovala Željka Petkovića.

Razriješen je i pomoćnik ministra poljoprivrede Mario Njavro.

PRESLAGIVANJE IZA ZATVORENIH VRATA: Evo kome je sve vlada podijelila fotelje, a koga smjenila

Miljavac je sin poznatog generala, ali nije “tatin sin”

Vlada je, radi isteka mandata, razriješila dosadašnju ravnateljicu Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija Irenu Turuk te je za novog ravnatelja Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija (OTC) imenovala Marija Miljavca.

Večernji list piše da je OTC jedno od najvažnijih mjesta u obavještajno-sigurnosnom sustavu RH jer je jedini ovlašten za legalno prisluškivanje i, primjerice izlistavanje podataka i razgovora i odakle se može provoditi nadzor informacijskog, telekomunikacijskog i internetskog prometa zemlje.

Novoimenovani ravnatelj Miljavac bio je pomoćnik dosadašnje ravnateljice. Iako mu je otac poznati general zbora Pavao Miljavac, koji je bio načelnik Glavnog stožera OSRH, kasnije i ministar obrane, ljudi iz sustava kažu da Marijo Miljavac nije “tatin sin” već da je u karijeri samozatajno prolazio sve potrebne stepenice, baveći se uglavnom tehničkim razvojem u službama (HIS, Obavještajna agencija, SOA…). Godine 2009. prešao je u Ured vijeća za nacionalnu sigurnost gdje je bio šef odjela za informacijsku sigurnost, a 2013. je postao pomoćnik ravnateljice OTC-a.

GENERAL MILJAVAC O OPTUŽNICAMA PROTIV 900 HRVATSKIH BRANITELJA: ‘Hrvatska nije bila agresor u BiH’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr