RAZMJENJIVALI PACIJENTE, DIJELILI ZARADU: / Najavljena istraga o slučaju splitskih liječnika

Hrvatska liječnička komora zatražit će očitovanje dvoje splitskih liječnika koji su navodno, putem mobitela i Facebooka, dogovarali međusobno slanje pacijenata i podjelu dobivenog novca.

28.11.2015.
22:11
PIXSELL, Ivo Čagalj
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Riječ je o slučaju o kojem je pisao portal Index.hr objavivši dio prepiske dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Ivane Rosenzweig Jukić. U najznakovitijem dijelu njihove navodne prepiske Tomasović kolegici piše: "Šalji mi pacijente. Ako daju lovu, dobiješ pola. Kod mene nema zajeba.", na što mu ona odgovara: "Budu diskretan, ne želim DORH na leđima".

Utvrditi autentičnost prepiske

"Ako je ta prepiska točna, predstavljala bi gaženje temeljnih etičkih načela liječničke profesije. Ipak, prije konačnog stava nužno je sa sigurnošću utvrditi jesu li činjenice istinite i je li riječ o autentičnoj prepisci", kazao je za 24 sata Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Kako pišu 24 sata, Rosenzweig Jukić trebala je slati pacijente Tomasoviću, a ne drugim liječnicima, te bi na kraju njih dvoje podijelili novac. Poruke su su slali preko Facebooka.

Tomasović traži dokaze i najavljuje tužbe

"Čim sam vidio tekst, policiji sam prijavio i taj portal i novinara. Očekujem da se dokaže autentičnost objavljenih zapisa te da se otkrije tko je objavio tekstove s mojeg privatnog profila na Facebooku. Do tih tekstova su mogli doći ili policija, odnosno DORH, ili ja sam ili neki haker. Da je policija, onda bih sigurno već bio obaviješten jer sam sigurno to ne bih objavio. Dakle, preostaje haker. Ako je haker, onda očekujem od policije da otkrije njegov identitet", kazao je Tomasović.

O samom sadržaju objavljene prepiske Tomasović kaže da u njoj, ako se pažljivo pročita, nema nikakvog kaznenog djela.

"Vjerojatno mi smještaju ljevičari"

Osim toga, kaže, spomenuta liječnica s kojom se navodno dogovarao, ne radi u splitskoj bolnici dva mjeseca, već dvanaest godina.

"Poznajem je i komuniciram s njom, a u tih 12 godina poslala je jednog pacijenta, i to se lako može provjeriti. Očito mi netko želi smjestiti, ali ne znam tko. Vjerojatno ljevičari, ne vole me i to je to", zaključio je Tomasović koji je bio član HSP-a, a potom i predsjednik Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD) svojevrsnog južnohrvatskog ogranka Glavaševog HDSSB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inače, ako je priča istinita, pacijenti čiju su "razmjenu" dogovarali oboljeli su od raka.

24 sata / Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali