IZAZVALI BIJES GRAĐANA

‘RAZLOG JE LJUDSKA POGREŠKA’: Offertissima objasnila zašto su radnice imale inventuru, iako je pisalo da trgovina ne radi za blagdan

Nakon što smo u ponedjeljak objavili priču o trgovini Offertissime u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, koja je na Sveta tri kralja 6. siječnja, imala inventuru, unatoč obavijesti postavljenoj na vratima u kojoj je pisalo da trgovina na blagdan neće raditi, iz spomenute tvrtke su nam poslali priopćenje u kojem se ispričavaju za propust i objašnjavaju kako je do njega došlo.

U priopćenju koje potpisuje Tomislav Bulat, koordinator voditelja maloprodaja, stoji da se Offertissima ispričava što su nepotpuno informirali javnost o radnom vremenu nekih njihovih trgovina na blagdan Sveta tri kralja. Kako ističu, razlog je ljudska pogreška u internoj komunikaciji tvrtke. “Obavijest o radnom vremenu naših trgovina za cijeli prosinac i siječanj objavili smo 1. prosinca 2016., a odluka o danu inventure donesena je naknadno, no tu promjenu nismo na vrijeme i na adekvatan način korigirali na spomenutoj obavijesti. Žao nam je što smo time dezinformirali javnost”, stoji u priopćenju.

‘STVARNO SU LICEMJERI’: Proglasili neradne dane za blagdane, a onda radnicima uvalili inventuru!?


“Trgovačko društvo Offertissima d.o.o., u pravilu nikada ne radi za državne praznike i blagdane u samostalnim poslovnim prostorima. Tako od 14 državnih praznika u proteklih godinu dana, nismo radili za vrijeme njih 13, a taj jedan dan su izuzetno određene poslovnice napravile inventuru. Taj ćemo rad blagdanom zaposlenicima naravno platiti prema Pravilniku o radu. Želim ovim putem istaknuti kako je 382 djelatnika tvrtke Offertissima d.o.o., kao i svih proteklih godina, dobilo novčane božićnice te niti jedan naš djelatnik nije na minimalnoj plaći. Želim im se svima ovim putem i javno zahvaliti što čine Offertissimu uspješnom”, dodaju u priopćenju.

Na Facebook grupi ‘I to je Zagreb’ objavljena je fotografija snimljena na Sveta tri kralja, 6. siječnja, oko 16 sati, a prikazuje obavijest na ulazu u Offertissimu u Draškovićevoj ulici u Zagrebu na kojoj piše da trgovina na blagdan neće raditi. Unatoč tome, kako se vidi na fotografiji, trgovina doista nije radila, ali su radnice imale inventuru.

U obavijesti je pisalo kako u dane božićnih i novogodišnjih blagdana oni neće raditi “iz poštovanja prema našim djelatnicima i njihovim obiteljima te želje da i oni provedu nadolazeće blagdane u krugu svojih najmilijih…”

Izazvalo je to brojne komentare u kojima se upravu Offertissime prozivalo zbog dvoličnosti i nekorektnosti prema svojim zaposlenicima.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr