Razjedinjeni sindikati na petoj rundi pregovora

shimmer fallback

Razjedinjeni sindikati ušli su u peti krug pregovora o materijalnim pravima zaposlenih u javnim službama.

6.7.2012.
10:34

Naime, jučerašnja odluka znači da ako se ne uspije dogovoriti sa sindikatima, Vladi ostaje na volju kako će urediti koeficijent za minuli rad jer ga nema određenog u Zakonu o reprezentativnosti.

Podsjetimo, nakon zadnjeg kruga pregovora koji je održan u srijedu ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsići predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek izvijestili su da je dogovoreno da se ove godine neće isplaćivati božićnice, a sljedeće regres i božićnice, te da će se smanjiti dnevnica sa 170 na 150 kuna. Prema njihovoj izjavi sporan je ostao prijedlog vlade o smanjenju koeficijenta za minuli rad s 0,5 posto na 0,3 posto po godini staža.

'Nečuvenu manipulacija'

Matica hrvatskih sindikata opovrgnula je pak da je "pao" takav dogovor. Ministra Mrsića i sindikalisticu Avberšek optužili su za "nečuvenu manipulaciju".

Ne dogovore li se danas oko ušteda sa sindikatima, Vlada će pokrenuti postupak mirenja. Ukoliko i on ne uspije, postupak mirenja Vlada će otkazati, a to ne odgovara niti jednoj strani.

Sastanak u Banskim dvorima počeo je u 10 sati.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali