Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, sastao se danas s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba, prije konstituirajuće sjednice Skupštine na kojoj će se izabrati predsjednik Skupštine, formirati klubovi i sva skupštinska tijela.

Na današnjem radnom sastanku morali su se oformiti Mandatno povjerenstvo te Odbor za izbor i imenovanja da bi se mogli mogli potvrditi mandati zastupnika i konstituirati Skupština. Konstituirajuća sjednica Skupština trebala bi se održati 17. lipnja.

“Održan je radni sastanak povodom konstituirajuće sjednice Skupštine koja će vjerojatno biti 17. lipnja. Na sjednici se planira osim izbora predsjednika, izabrati i potpredsjednika, bit će dva iz reda pozicije, dva iz opozicije. Vrlo vjerojatno ćemo izabrati i članove skupštinskih odbora. To je sve što smo zaključili”, rekao je nakon sjednice predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

SDP-ov Ivan Račan poručio je da će svi biti obaviješteni kada krenu pregovori SDP-a i Možemo!. “Naša opcija je sjesti i razgovarati. Naravno da smo usjereni na rješavanje problema”, rekao je Račan.