Šefica Plitvica voli 'brze i žestoke' aute s luksuznom opremom

Ravnateljicu Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidiju Bertović nimalo ne dira teška kriza u koju je zapala zemlja. Dapače, ni tri mjeseca nakon što je preuzela funkciju ravnateljice Plitvica, u Narodnim novinama osvanuo je oglas u kojem traži moćan automobil s luksuznom opremom.

Prema traženim karakteristikama, takav bi automobil mogao vrijediti i više od 600.000 kuna.

Ravnateljica traži da automobil ne smije imate manje od 250 konjskih snaga, kao ni manje od sedmostupanjskog automatskog mjenjača. Do upravljača mora imati integrirani navigacijski uređaj, koji košta otprilike 30.000 kuna. Međuosovinski razmak mora iznositi najmanje 2.800 milimetara, a dužina cijelog vozila ne smije biti veća od 4.700 milimetara.

Novi list piše da se radi o karakteristikama koje odgovaraju ili Mercedesovom ili BMW-ovom SUV-u, a u obzir mogu doći i Volvo ili VW Touareg, te Audi Q5.

Ovom u svakom smislu prekomjernom bahatluku pridonosi i nevjerojatno prenemaganje oko traženih tehničkih karakteristika vozila, među kojima su zakretni moment vozila od najmanje 550 Nm pri 1/min, elektronski sustav za sprečavanje neželjene promjene voznog traka te opcija za automatsko isključivanje motora pri mirovanju vozila.

Nezasitna ravnateljica traži i sjedala u kombinaciji alcantra/koža, prednja sjedala moraju biti sportska s elektronskom potporom za kralježnicu, unutarnje zrcalo mora biti automatski zatamnjivo, a kožni upravljač mora imati tri kraka i funkciju izmjena brzina. I jasno, mora biti kožni.

Redakcija Novog lista pokušala je doći do ravnateljice nacionalnog parka prethodno joj poručivši o čemu žele s njom razgovarati, no ona im se nije željela javiti na pozive. Nitko se u uredu ravnateljice nije javljao ni na pozive Danas.hr. Također, kontaktirali smo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, koje ubrzano priprema odgovor za medije po pitanju narudžbe skupocjenog automobila.

Inače Lidija Bertović slovi kao kadar novog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, a na čelnom mjestu Plitvičkih jezera zamijenila je v.d. ravnateljicu Rožu Poznanović.

Povratak na Net.hr