UZNEMIRAVANJE PRED BOLNICOM

FANATICI PROTIV ABORTUSA IMALI SU DOZVOLU ZA MOLITVU: Dopustio im je ravnatelj KBC-a

Inicijativa “40 dana za život” imala je dozvolu ravnatelja bolnice KBC Sestara milosrdnica za molitveno bdijenje ispred bolnice, no iz Uprave bolnice su ih tražili da se premjeste izvan kruga ustanove.

Inicijativa “40 dana za život” koja je u javnosti prije nekoliko dana prozivana zbog ulaska u državnu bolnicu u kojoj su utjecali na trudnice svojim zahtjevom da odustanu od pobačaja, za boravak ispred bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu imala je dozvolu. “Zeleno svjetlo” za, kako ga je nazvao, “miroljubivo molitveno bdijenje” Inicijativi je dao ravnatelj bolnice Mario Zovak. No, nije im dao i dozvolu da uđu u krug bolnice, piše N1.

“Izvješćujemo Vas kako je KBC Sestre milosrdnice dopisom broj: 1/l-l3871116 od 20. rujna 2016., molitvenoj inicijativi ’40 dana za život’ dao suglasnost da organizira miroljubivo molitveno bdijenje pred Kliničkim bolničkim centrom Sestre milosrdnice.

Takoder Vas izvješćujemo da smo u međuvremenu od glavnog organizatora miroljubivog bdijenja zatražili da se sukladno našoj suglasnosti premjeste ispred bolnice.”, navodi ravnatelj Mario Zovak.

Naime, u krugu bolnice bio je postavljen štand Inicijative s porukama protiv pobačaja. Taj slučaj, ali i kontroverzne akcije vjerskih fundamentalista u Vukovaru, reagiralo je i Ministarstvo zdravlja, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i DORH.

TEROR PRED VUKOVARSKOM BOLNICOM: Vjerski fanatici žele zaviriti u tuđe postelje, evo kako biraju žrtve

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr