Ravnatelj HRT-a se očitovao o kazni od 15.000 kuna

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman tek se danas očitovao o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje ga je prije tjedan dana kaznilo obustavom plaće u iznosu od 15 tisuća kuna zbog potencijalnog sukoba interesa.

Podsjetimo, Radman je kažnjen jer je direktor firme Nautar, koja se bavi promidžbom, reklamama i propagandom. Neki od klijenata Nautara su i Coca-Cola i Microsoft te Atlantic grupa, zbog čega je Povjerenstvo utvrdilo da bi moglo doći do sukoba interesa. Povjerenstvo je utvrdilo i da je Radman u potencijalnom sukobu interesa i kao član nadzornog odbora Hypo Alpe Adria Banka d.d., jer kao državni dužnosnik ne smije biti član u nadzornim odborima trgovačkih društava. Također, utvrdili su da nije predao imovinsku karticu.

Nakon što je Radman primio pisani otpravak Odluke Povjerenstva i dobio odgovarajući pravni savjet, odlučio je obavijestiti javnost o onome što namjerava učiniti, piše u priopćenju HRT-a.

Želi ostati u nadzornom odboru

“Kako sam već isticao, ovaj prijepor smatram prije svega prijeporom pravne naravi koji treba rješavati pravnim sredstvima. U skladu s načelom vladavine prava, i kako bih otklonio svaku sumnju u potencijalni sukob interesa, u traženom roku razriješit ću sve situacije potencijalnog sukoba interesa i predati imovinsku karticu.

To, međutim, ne znači da prihvaćam tumačenje kako je Glavni ravnatelj HRT-a državni dužnosnik. Naime, takvo tumačenje osporavat ću svim dopuštenim pravnim sredstvima. Inzistirat ću i dalje na tome da je Hrvatska radiotelevizija javni servis, a ne državna radiotelevizija kojom bi trebali upravljati državni dužnosnici”, najavio je ravnatelj HRT-a.

Povratak na Net.hr