'Rat u Vukovaru nije gotov sve dok majke traže tijela svoje djece'

Prosvjednici protiv dvojezičnih natpisa i danas su se u 10 sati okupili na središnjem vukovarskom trgu.

4.9.2013.
9:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Do tada su na svim mjestima u Vukovaru postavljene ploče s dvojezičnim natpisima, pa i na onim mjestima na kojima su prosvjednici razbili ploče.

Jake policijske snage zato su danas štitile svaku od postavljenih ploča, okruženih željeznom ogradom, a policija je u stopu pratila i prosvjednike.

Prosvjednici na Ovčari

Kako je i najavljeno, okupljanje je na trgu započelo u 10 sati. Prosvjednike je dočekao čelnik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić koji je pred novinarima odbacio optužbe da je nasilje na prosvjedima od prvog dana nasilje nad hrvatskom policijom. Niti jedan policajac, kazao je, nije napadnut u Vukovaru. Premijeru je, pak, poručio i kako rat u Vukovaru nije gotov sve dok majke traže tijela svoje djece, a njihovi krvnici slobodno šetaju Vukovarom.

Nekoliko stotina prosvjednika u Vukovaru danas je koračalo prvo prema policijskoj postaji, a zatim i prema Mitnici gdje su se okupili na Trgu žrtava Ovčare. Pročitali su imena svih 200 žrtava na Ovčari, pomolili se za njih, a svećenik je zatim pozvao i na molitvu za Zvonka Bušića.

Sutra odluka o daljnjim koracima

Nešto prije 13 sati, kolona prosvjednika vratila se na središnji vukovarski trg. Novi prosvjed najavljen je za sutra u 9 sati, a najavljen je i sastanak branitelja i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kako bi se raspravilo o daljnjim koracima. Prosvjednici su, naime, najavili kako od prosvjeda ne odustaju sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Podsjetimo, nakon spontanih prosvjeda prvog dana, kad su članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i njihovi istomišljenici nasilno, čekićima poskidali dvojezične ploče postavljene na više lokacija u Vukovaru, jučerašnji, kao i današnji prosvjednički dan protekli su mirno.

Policija je navodno dobila zapovijed da upotrijebi silu bude li potrebno, na što su prosvjednici kazali da neće skidati natpise jer je u prosvjednoj koloni puno žena i djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali