ŠEF HDSSB-a TRAŽI ISPRIKU OD GRADONAČELNIKA OSIJEKA: / 'Moje prezime je staro hrvatsko, iz Dalmacije...'

15.2.2017.
15:16
PIXSELL/Net.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Reagirajući na jučerašnje priopćenje HDSSB-a u kojem ga prozivaju za "mlaku reakciju" na optužbe srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića povodom podizanja biste blaženom kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku, Ivan Vrkić je u objavi na Facebooku napisao kako ga iznenađuje da čelnik HDSSB-a "nije spomenuo svog imenjaka Vulina koji je u svojim izjavama o Hrvatskoj daleko gori od Dačića" te se zapitao znači li to da se "naš“ Vulin "priprema da i grad Osijek dobije gradonačelnika istog prezimena".

Na konferenciji za novinare Dragan Vulin je ocijenio kako takvom objavom Vrkić aludira na njegovu povezanost sa srpskim ministrom rada Aleksandrom Vulinom, "koji je poznat po svojim pročetničkim stavovima i antihrvatskim izjavama". Takvu Vrkićevu objavu smatra potpuno neprimjerenom, niskom, i na osobnoj razini te uvredljivom, ne samo za njega osobno, nego i za cijelu njegovu obitelj, zbog čega od Vrkića očekuje javnu ispriku.

Korijeni prezimena i Vulini u Domovinskom ratu

Ovu objavu je izazvalo naše jučerašnje priopćenje, u kojemu smo od njega kao gradonačelnika tražili oštriju osudu provokacija iz Srbije te zaštitu dostojanstva svih svojih sugrađana, posebice hrvatskih branitelja, koji su i obranili naš grad, rekao je Vulin. Ocijenio je kako se Vrkić politikom bavi više vremena, nego što on ima godina, pa bi trebao znati da obavljanje javne dužnosti nosi sa sobom i kritiku.

Rekao je da je prezime Vulin staro hrvatsko prezime, koje vuče korijene iz Dalmacije. Vrkića je podsjetio da je 1991. godine, kao petogodišnji dječak, bio prognanik, da je pet članova njegove obitelji dalo život u obrani domovine te da za razliku od Vrkića, ni on niti itko iz njegove obitelji nije uživao nikakve društvene povlastice, prije ni poslije Domovinskog rata.

Oštećen grafit "Osijek-nepokoreni grad"

Dopredsjednik stranke Karlo Šatvar kazao je kako su priopćenjem reagirali na oštećivanje grafita "Osijek-nepokoreni grad", u kojem su Vrkića podsjetili kako nije primjerno reagirao na napade iz Beograda, od potpredsjednika srbijanske Vlade Ivice Dačića.

To je bila konstruktivna kritika, koju imamo pravo izreći, kao parlamentarna stranka i najjača stranka u Gradskom vijeću, a zauzvrat smo dobili napad na Dragana Vulina, i to na prljavoj i neprimjerenoj razini, rekao je Šatvar ocijenivši da gradonačelnik Vrkić "u svakome tko ga kritizira vidi neprijatelja ili protukandidata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali