SPAŠAVANJE SEZONE

RASTE BROJ TURISTA NA HRVATSKOJ OBALI, ALI I BROJ ZARAŽENIH; Vlasnica apartmana u Crikvenici: ‘Malo smo se prestrašili, ali dobro je’

Kako bi se u ovim okolnostima gosti privukli i zadržali, cijene u Crikvenici većinom su ostale na razini zimskih

U Hrvatskoj je više od 300.000 gostiju, a broj dnevno raste, poručuju iz Ministarstva, i to za oko 30.000. No pojavili su se i prvi zaraženi. Neki od njih ostali su u izolaciji u Hrvatskoj, drugi su vraćeni u svoje države.

“Osoba iz Srbije, koja je iz Srbije došla zaražena i repatrirana je u Srbiju. Tročlana obitelj iz Makedonije, koja je također došla zaražena iz Makedonije. Repatrijacija nije uspjela, jer države preko kojih su trebale prijeći nisu dale dozvolu. Dvije državljanke iz Švedske, koje su pozitivne i također su ostale kod nas”, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Potvrđena je i zaraza dvojici članova stručnog tima s turnira u Zadru. Tamo su bili poslom. Sve to, za sada, ne utječe na broj gostiju.

FORMIRALI CIJENU POTENCIJALNOG LIJEKA: Za petodnevni tretman oko 15.700 kn; Crni rekord: Čak 52.898 novozaraženih u jednom danu

TURIZAM PAO NA TREĆINU LANJSKIH REZULTATA: Naši susjedi su nam dali najviše turista, a HTZ se uzda i u – Hrvate

Među turistima, s kojima je razgovarala ekipa RTL-a u Crikvenici, nema straha. Među gostima su i djevojke koje su u Crikvenicu doputovale iz Austrije. Privlači ih ljepota Hrvatske, ali i, unatoč porastu broja oboljelih, još uvijek je dobra epidemiološka situacija.

“Radim za policiju u Austriji, oni ne namjeravaju zatvoriti granice. Nije bilo nikakvih problema”, izjavila je Nicole iz Austrije.

“Popunjeni smo i za sezonu, mada se situacija iz dana u dan mijenja. Na dnevnoj bazi dobivamo i otkaze i rezervacije, malo se sada uzdrmalo ovo turističko tržište, ali evo, mi smo puni”, poručila je Gordana Derossi, vlasnica apartmana u Crikvenici.

“Malo smo se prestrašili, doduše, ovih zadnjih najava da će buking popustiti, ali i dalje je veoma dobro. Trenutačno imamo sobu, dvije prazne, za vikend smo puni”.

Drastični pad

Buking i dalje dobro napreduje. Imamo objavljenu ponudu, ljetnu ponudu na našoj web stranici za individualne goste s 15 posto popusta, tako da je interes i dalje dobar”, izjavila je Alin Harambašić, direktorica hotela u Crikvenici.

Kako bi se u ovim okolnostima gosti privukli i zadržali, cijene u Crikvenici većinom su ostale na razini zimskih.

“Sviđa mi se hrana, more. Mislim da nije skupo, mislim da je jeftino. Jeftino je, da”, rekla je Alina iz Austrije. U normalnim okolnostima noćenja gostiju u ljetnim bismo mjesecima brojili u milijunima. U Crikvenici ih se trenutačno odmara sedam tisuća.

Povratak na Net.hr