Vezano za incident u Borovu Selu, gdje je skupina navijača uzvikivala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", istaknuo je da Hrvatska za koju se borimo nije Hrvatska u kojoj će se pozivati na klanje bilo koga

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić pozvao je u četvrtak čelnika SDSS-a Milorada Pupovca da u Saboru pokrene inicijativu za smjenu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, a slijedom izjava koje je Pupovac proteklih dana davao o incidentu u Borovom Selu.

"Gospodine Pupovac, slijedom svega što ste govorili zadnjih dana povodom tog incidenta očekujem od vas da u Saboru pokrenete inicijativu za smjenu ministra policije Božinovića, u čemu ćete imati našu punu potporu. U protivnom ćemo smatrati da sve što ste govorili je puko licemjerno prenemaganje", kazao je Raspudić u saborskom slobodnom iznošenju stajališta.

Vezano za incident u Borovu Selu, gdje je skupina navijača uzvikivala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", istaknuo je da Hrvatska za koju se borimo nije Hrvatska u kojoj će se pozivati na klanje bilo koga, nije Hrvatska u kojoj će se bilo koje dijete se osjećati ugroženo i slušati da mu netko prijeti ubojstvom samo radi bilo kakve pripadnosti. "Nije ni i Hrvatska u kojoj ćemo imati spomenike zločincima kao što je Šoškočaninu", kazao je Raspudić.

Benčić: Sam premijer se zauzeo za predstojnicu Klinike za radiologiju KBC-a

Sandra Benčić (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) osvrnula se na prosvjed liječnika protiv predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec.

"Usprkos činjenici da se opetovano liječnici koji s njome rade bune i odlaze, ona se čudom održava na poziciji”, kazala je Benčić i dodala kako se u kuloarima priča da se za Zadravec založio sam premijer Andrej Plenković.

U kuloarima se, rekla je, čulo da je premijer urgirao prema v.d. ravnatelju KBC-a Mariju Zovku "da ne dira gospođu Zadravec”, ističući kako je to još jedan primjer miješanja HDZ-a u kadroviranje po bolnicama. "Jedino mogu ustvrditi da je HDZ odgovoran za činjenicu što nemamo radiologe na Institutu za tumore... evidentno je Zadravec nečim ucijenila našeg premijera", zaključila je Benčić.

Daniel Spajić (DP) opetovano je prozvao HDZ za korupciju i otimačinu, a ishodište svih problema vidi u pravosudnom sustavu, "žabokrečni" koja sve ignorira.

Spajić HDZ-ovcima: Stat ćemo na kraj vašim nedjelima!

"Takav ekonomski genocid nad ovim narodom nisu se usudili raditi ni najgori okupatori na ovim prostorima“, kazao je Spajić, podsjetivši da je i ranije govorio o primjerima "korupcije i otimačine koju provodi HDZ-a sa satelitima".

Domovinski pokret, kazao je, ima poruku za "ekipu" koja nemilosrdno devastira javni novac - stat ćemo na kraj vašim nedjelima, to vam garantiramo!.

Katarina Nemet (IDS) najavila je da će na nadležne adrese poslati upit u kojoj je fazi izrada zakona o inkluzivnom dodatku i o osobnom asistentu. Javno ih je pozvala da ubrzaju proceduru i da oba zakona konačno budu donijeta, uz nadu da će donijeti zaokret u politici prema osobama s invaliditetom.