TRAŽI ODGOVORNOST MINISTRA

RASPUDIĆ POVUKAO PARALELU S BREIVIKOM: ‘Ne možemo na temelju jednog napada tvrditi da je Hrvatska društvo nasilja’

‘Onda bismo na temelju slučaja Breivik mogli zaključiti da je Norveška najfrustriranija zemlja s najviše govora mržnje u društvu’, kazao je Raspudić

Saborski zastupnik s liste Mosta Nino Raspudić komentirao je napad na Markovom trgu i ocjene tog napada  i pritom usporedio napad na Markovom trgu s masakrom neonacista Brevika.

“Ne možemo na temelju individualnog čina, dok ne znamo je li postojao nekakav širi kontekst, jesu li postojale neke skupine, dogovaranja, neka scena, je li tu postojao kakav suvisao plan napada baš na institucije, ili je riječ o stihijskoj nekontroliranoj reakciji pojedinca, to ne znamo, to tek trebamo utvrditi, ne možemo na osnovi pojedinačnog slučaja donositi neke opće zaključke. Jer, onda bismo na temelju slučaja Breivik mogli zaključiti da je Norveška najfrustriranija zemlja s najviše govora mržnje u društvu” , kazao je Raspudić, koji tvrdi i da su izjave nekih političara krivo protumačene, prenosi N1.

„Mislim da je dio medija (pisao) nekorektno, neke kolege su se neoprezno upuštale u tumačenja, pa su neki mediji kratili izjave, izvrtali, pa sad ispada da imamo neke ljude koji potiču terorizam”, rekao je Raspudić.

Raspudić ističe i kako se treba koncentrirati na onaj dio u kojem odgovornost vrlo jasna, a to je prema njemu sigurnost Trga sv. Marka.

„Idemo govoriti o odgovornosti, ako je ima, ministra unutarnjih poslova ili ravnateljstva Policije ili nečega u odnosu njih dvojice gdje je nastao problem i propust, umjesto da mi sada naširoko filozofiramo o odgovornosti društva kao cjeline, o Hrvatskoj kao o društvu nasilja, što statistički ne stoji, i da lovimo u svom tom događaju i njegovoj tragičnosti svoje ideološke probitke u tim interpretacijama”, zaključio je.

Povratak na Net.hr