Ranko Ostojić objasnio zašto nije prijavio Šimunića

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić obrazložio je prije sjednice Vlade odluku o nepodnošenju prijave protiv hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića zbog ustaškog pozdrava nakon utakmice s Islandom.

“U konzultaciji s Prekršajnim sudom, policija je izdala priopćenje da nije bilo elemenata za podnošenje prijave, ali je podnijela posebno izvješće Državnom odvjetništvu, koje će utvrditi ima li eventualno elemenata kaznenog djela”, rekao je Ranko Ostojić, a naglasio je da postupak Josipa Šimunića ne može opravdati nikakav zanos.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i danas ponavlja da je na potezu Hrvatski nogometni savez i Hrvatski olimpijski odbor.

‘Elementarna nekultura’

”Hrvatski nogometni savez i Hrvatski olimpijski odbor imaju, da malo karikiram, povijesnu priliku učiniti iskorak i poslati poruku da se na našim stadionima ne smije veličati ustaštvo, niti klicati bilo kakve parole koje vrijeđaju bilo koga u Hrvatskoj i koje pokazuju jednu elementarnu nekulturu. Zašto se to ne događa na njemačkim stadionima”, pita se Jovanović.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Povratak na Net.hr