Radnici u državnim firmama 'poludjeli zbog hajke'

shimmer fallback
22.5.2012.
9:28

Sindikati koji djeluju u državnim tvrtkama održat će u zgradi Hrvatske elektroprivrede (HEP) konferenciju za novinare na kojoj će odgovoriti na pritiske da se izmijene kolektivni ugovori u državnim tvrtkama, a koji dolaze od strane Vlade RH i uprava tih tvrtki, najavili su u Nezavisnim hrvatskim sindikatima.

"Predstavnici sindikata u tvrtkama poput HEP-a, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih željeznica poludjeli su zbog hajke i dezinformacija vezanih za njihove plaće i prava, koje do javnosti stižu anonimno ili putem izjava članova Vlade", kaže NHS-ov Krešimir Sever podcrtavajući: "Pukao im je film, vrijeme je da kažu svoju istinu."

Sever tvrdi da neprestano traže sastanak s premijerom i ministrima o stanju u državnim poduzećima, ali ni s kim se ne sastaje, samo se radnicima šalju poruke od uprava, i to političke prirode, kakve su se slale i za vrijeme HDZ-ove vlasti.

"Vlada nije direktan socijalni partner u ovom slučaju, nego bi sindikati trebali pregovarati direktno s upravom. A uprave se ponašaju kao produžena ruka Vlade", prigovara Sever.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali