banner

ŠTO SLIJEDI?

RADNICI KRAŠA NEĆE IĆI U PREUZIMANJE S BRAĆOM PIVAC: ‘Ovo je osnovni razlog zašto smo protiv’

Dionice kompanije su u fokusu od 9. rujna kada je Mesna industrija Pivac najavila ponudu za preuzimanje

Skupština društva Kraš-ESOP u ponedjeljak je glasovala protiv prijedloga odluke o sklapanju sporazuma o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac, objavio je Kraš na Zagrebačkoj burzi. U izjavi za novinare to je potvrdila i prokuristica Kraš-ESOP-a Zrinka Vrhovski.

“Takva je odluka donesena nakon rasprave na Skupštini, pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasovanje protiv predložene odluke nemogućnost društva Kraš-ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s tom Mesnom industrijom, osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš d.d.”, izjavila je nakon skupštine Zrinka Vrhovski, javlja N1.

BITKA SE NASTAVLJA: Upravo su se pojavili novi investitori koji kupuju dionice Kraša, krenuli su agresivno… 

Štite se prava radnika

Kaže i kako je tijekom rasprave na Skupštini ponovljen stav svih članova Kraš-ESOP-a o primarnom i jedinom cilju njihova osnivanja i postojanja, a to je očuvanje sudjelovanja radnika Kraša d.d. – dioničara, u vlasničkoj strukturi Kraša. Iz kompanije poručuju kako se time štite radna mjesta te prava radnika.

Zbog objava o zanimanju za dionice i preuzimanjem Kraša, dionica te kompanije prošlog je tjedna bila najtrgovanija na Zagrebačkoj burzi, te je kraj tjedna dočekala sa 17,65 posto višom cijenom ili 1000 kuna po dionici, dok joj se tijekom prošlog tjedna cijena kretala u rasponu od 830 do rekordnih 1090 kuna.

Dionice te kompanije u fokusu su ulagača od 9. rujna kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavio ponudu za preuzimanje.

Kraš je prošloga tjedna izvijestio da Kappa Star Limited nema namjeru objavljivanja dobrovoljne ponude za tu kompaniju. Ta ciparska tvrtka, u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, posljednjih je tjedana pojačano kupovala dionice Kraša, pa je prešla prag od 16 posto vlasničkog udjela u Krašu.

Povratak na Net.hr