STEČAJNI UPRAVITELJ

RADNICI GREDELJA NABROJALI SUMNJIVE RADNJE PERE HRKAĆA: ‘Već godinama upozoravamo na njega’

USKOK je danas objavio detalje istrage korupcije na Trgovačkom sudu, priopćivši da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv šetstoro ljudi zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita, sve u sastavu zločinačkog udruženja.

Kao prvookrivljeni navodi se stečajni upravitelj Pero Hrkać, s kojim je uhićena sutkinja Vesna Malenica najviše surađivala.

USKOK REKONSTRUIRAO TIJEK NOVCA: Stečajni upravitelj kojem je sutkinja Malenica namještala poslove stvorio pravu zločinačku organizaciju?

Uhićenje stečajnog upravitelja Hrkaća koji je proveo na desetke stečaja, a u nekim i dalje sudjeluje, radnici Gredelja dočekali su s olakšanjem. U Gredelju bi stečaj trebao biti okončan 2018. dokapitalizacijom, prema najavama osumnjičenog Hrkaća.

‘Radnicima TŽV-a ‘Gredelj’ pao je teret od deset tona sa srca. Nisam spavao čitavu noć od uzbuđenja. Gredeljevci broje 60 mjeseci i 15 dana stečaja pod uhićenim stečajnim upraviteljem Perom Hrkaćom protiv kojeg smo ostavili more dokumentacije u pravosudnim tijelima’, rekao je za 24sata Krešimir Starčević, predsjednik Samostalnog sindikata TŽV-a Gredelj.

‘Na Hrkaća smo upozoravali bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića (SDP) još 2013., potom ravnateljicu Uskoka Tamaru Laptoš i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Svima smo predočavali Hrkaćev nerad i upozoravali na sumnjive radnje, kaže naš sugovornik. Kao primjer ističe prodaju dva odmarališta TŽV-a “Gredelj” na Rabu i u Diklu kraj Zadra za dva i deset milijuna kuna, po njima puno ispod cijene.

Upozoravali smo i na to da je Hrkaćeva nećakinja tri godine bila zaposlenica ‘Gredelja’, a da nikad nogom nije kročila u tvrtku, kao i to da je sin njegove tajnice bio zaposlen kao domar na Rabu godinu dana, a da ga drugi zaposleni domar nikad nije vidio. Da, lakše nam je i napokon mirnije spavamo jer smo stalno upozoravali na njega’, dodao je Starčević.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr