Poljoprivrednike je podržao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je rekao kako je ovo neprihvatljivo

Građani Petrinje složni su u tome da ne žele nuklearni otpad iz nuklearke Krško u svojoj blizini, a ako ipak do skladištenja takve vrste otpada dođe prvi otpad trebao bi stići za tri do pet godina.

No Petrinjski eko proizvođači okupili su se ne bi li izrazili nezadovoljstvo na vrijeme i zaustavili mogući dolazak otpada.

"Nama kao ekološkim proizvođačima jednostavno se ne uklapa u naše razmišljanje postojanje nuklearnog otpada i skladište nuklearnog otpada u županiji", kaže Marijan Glušić, iz ekološke udruge Izvor za Dnevnik.

"Mi ovdje želimo promovirati ekološki način proizvodnje, domaći način proizvodnje znači nešto zdravo iz domaćeg uzgoja, a samim tim proglašenjem Trgovske gore spremištem radioaktivnog otpada sve će to s jedne strane pasti u vodu", dodaje Jasmina Robinić iz poslovne zone Petrinja.

Građani nisu zadovoljni

"Mi nismo za to, mi bi najradije kuću prodali, ali kome? Nitko neće radi tog otpada, mi smo stvarno protiv...", kazala je za Dnevnik Smilja iz Matijevića.

Poljoprivrednike je podržao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je rekao kako je ovo neprihvatljivo. Ipak, ministar Tomislav Ćorić smiruje stvar.

"Realizacija ovog projekta ako do njega dođe će biti u potpunosti u skladu sa najvišim ekološkim standardima i u tom kontekstu ne vidim razlog za dizanjem ove vrste panike", zaključio je resorni ministar.