Play ponuda

Rade Bulatović nagrađen mestom ambasadora

shimmer fallback

Nikolić bivšeg šefa BIA-e poslao u Kijev

24.5.2013.
15:16
Play ponuda

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je Radeta Bulatovića za ambasadora Srbije u Ukrajini, a Vladimira Ćurgusa za ambasadora u Bugarskoj.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Zoran S. Popović je opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Rumuniji, Gordana Vidović sa dužnosti ambasadora u Argenitini, Čedomir Radojković sa dužnosti ambasadora u Kraljevini Holandiji i Feodor Starčević sa dužnosti šefa stalne misije Srbije pri UN u Njujorku, prenosi B92.

Bivši šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović vratio se u Ministarstvo spoljnih poslova u novembru 2012. Tada je saopšteno da će obavljati dužnost šefa Odseka za pokret nesvrstanih.

Bulatović je početkom devedesetih radio u Ministarstvu spoljnih poslova, bio je vicekonzul u Rimu, a službovao je i diplomatskom predstavništvu SRJ u Turskoj. Od novembra 2000. do marta 2003. bio je savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice.

Posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003, u toku policijske akcije "Sablja", bio je uhapšen pod sumnjom da je povezan sa glavnim organizatorima ubistva premijera. Ta sumnja nije dokazana, pa je nakon tri meseca provedena u pritvoru, pušten na slobodu.

U martu 2004. godine imenovan je za direktora BIA Srbije, nekadašnje Službe državne bezbednosti.

Ostavku na to mesto podneo je 8. jula 2008. godine, dan posle formiranja nove vlade Srbije premijera Mirka Cvetkovića.

Play ponuda
Play ponuda