RADA BORIĆ U SABORU UPOZORILA: / 'Nakon epidemije čeka nas još jedna kriza, kriza mentalnog zdravlja'

Stipo Mlinarić (DP) je povodom 30. obljetnice udruge „Kap dobrote”, koja se obilježava 19.

15.12.2020.
15:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saborska zastupnica Kluba zeleno-lijevog bloka Rada Borić upozorila je u utorak da nas nakon epidemije koronavirusa čeka još jedna kriza, kriza mentalnog zdravlja.

"Čeka nas još jedna kriza. I dok će nas od korone i nesposobne Vlade možda spasiti cjepivo, za ovu koja nam slijedi, depresija i suicidi, cjepiva nema”, ustvrdila je Borić tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Trajno narušeno psihičko zdravlje

Podaci pokazuju da čak 20 posto oboljelih od covida razvija slike psihičkog poremećaja, te se procjenjuje da će čak 10 do 15 posto populacije kao trajni podsjetnik na pandemiju imati kronično i trajno narušeno psihičko zdravlje, navela je Borić upozorivši na rast anksioznosti, depresije i posttraumatskog stresa kod građana.

Pozvala je zato Vladu da se aktivno počne voditi briga o mentalnom zdravlju populacije i donose jasan plan i strategiju prevencije mentalnih bolesti.

Predrag Štromar (Klub HNS-a i nezavisnih zastupnika) pozvao je pak Vladu da donese hitne mjere pomoći stanovništvu sela Kokorići u vrgovačkom kraju stradalom u poplavama. Traži i donošenje dugoročnog plana obnove, te Hrvatske vode na izgradnju sustava oborinske odvodnje koja će dugoročno riješiti problem poplava.

Brojni prigovori na rad Hrvatske pošte

Marija Selak Raspudić (Most) u slobodnom govoru osvrnula se na brojne prigovore na rad Hrvatske pošte ustvrdivši da je postala metafora za (ne)funkcioniranja državnih institucija u kriznoj situaciji. Paketi ne stižu na vrijeme, a građani su primorani plaćati i penalizaciju zbog grešaka HP-a, kazala je.

Stipo Mlinarić (DP) je povodom 30. obljetnice udruge „Kap dobrote”, koja se obilježava 19. prosinca, pohvalio niz dobih djela volontera te udruge, a Krešimir Ačkar (HDZ) rad svih odgojitelji i učitelja u trenutnim izazovnim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali