RADA BORIĆ: / 'Srednji prst treba pokazati svima koji se bave ženskim tijelom, umjesto da se bave korupcijom'

Borić iz Nove ljevice kazala je kako se, kada je bivša predsjednica Grabar Kitarović prije nekoliko dana pokazala Škori srednji prst kao reakciju na njegovu izjavu o pobačaju silovanih žena,

21.6.2020.
13:56
Luka Stanzl/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rada Borić iz Nove ljevice rekla je u nedjelju u Šibeniku kako srednji prst doista treba pokazati svima onima koji se u ovoj predizbornoj kampanji bave ženskim tijelom i pravom na izbor, umjesto da se bave korupcijom.

"Srednji prst doista treba pokazati svima onima koji se u ovoj predizbornoj kampanji bave ženskim tijelom i pravom na izbor, umjesto da se bave korupcijom", rekla je Borić u Šibeniku na predstavljena koalicije Možemo! koju čine Nova ljevica, Radnička fronta, ORAH, Zagreb je naš i Za Grad.

Srednji prst i za Kolindino obećanje posla za 8000 eura

Dodala je i kako se, kada je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije nekoliko dana pokazala Miroslavu Škori srednji prst kao reakciju na njegovu izjavu o pobačaju silovanih žena, netko zgodno sjetio pokazati srednji prst za osam tisuća eura, "koje je ona obećavala za posao od kuće".

Navevši da je premijer Andrej Plenković je u posljednja tri dana tri puta bio u Šibeniku te ga se tu očekuje i za nekoliko dana, ocijenila je kako to pokazuje koliko mu je ova izborna jedinica važna. No, naglasila je Borić, njezina koalicija će pokazati da doista dolaze nove snage kojima je važno očuvanje ljudskih resursa i prirodnih dobara.

"Suverenizam u koji se oni zaklinju nije onaj u kojem se pune džepovi i dižu žice na granicama. To je briga za domovinu na način da se sačuvaju svi naši prirodni resursi koje na sreću još imamo, te da se zadrže mladi ljudi. Naši umirovljenici žive na rubu siromaštva i RH to sebi ne može dopustiti", upozorila je.

'Građani ništa ne mogu napraviti ako nemaju iskaznicu HDZ-a'

Da je ponosan na mlade ljude okupljene u koaliciji poručio je Tomislav Tomašević (Možemo!), koji smatra da je Šibenik deindustrijaliziran, a mladi ga napuštaju jer ne vide perspektivu. Drži i da se Šibenik previše oslonio na turizam i o njemu previše ovisi.

"Zadnja afera vezana za vjetrenjače pokazuje kako funkcionira Hrvatska danas. Građani Hrvatske ništa ne mogu napraviti ako nemaju člansku iskaznicu HDZ-a. Ne možete niti zakupiti pašnjak, dobiti poljoprivredne poticaje, ne možete realizirati projekt obnovljivih izvora energije ukoliko nemate iskaznicu ili ne planirate nekog potkupiti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Josipa Rimac je treća liga HDZ-a te vidimo što se sve bez nje nije moglo riješiti, a možemo samo zamisliti kako to izgleda na vrhu gdje su 'pravi igrači' HDZ-a", rekao je Tomašević. Naglasio je kako će njegova zeleno lijeva opcija to promijeniti i pobrinuti se da u Hrvatskoj neće biti potrebna iskaznica za zapošljavanje.

Nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu Atana Grbić (ORaH) rekla je kako to područje obiluje i pašnjacima, poljima, čistom vodom i morem, ali sustavno neodgovorno upravljanje prirodnim resursima pokazuje da loše stojimo kad je neka kriza u pitanju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali