Putničke karte na brodskim linijama skuplje i do 173 posto

Putničke karte na brodskim i brzobrodskim linijama od 1. lipnja otočanima poskupljuju za 20 posto, a za ostale putnike bit će skuplje od 40 do čak 173 posto. Nakon što čuju ovu vijest, mnogi koji ljetni godišnji odmor preferiraju provesti na nekom od otoka, dobro će razmisliti.

Na drastično poskupljenje karata za brodski prijevoz upozorio je predsjednik Otočnoga sabora Denis Barić. Kao što je i rekao, razlog je što država više nema novca za subvencioniranje ove vrste prijevoza.

Ispravljanje nelogičnosti

To su za Danas.hr potvrdili u Agencije za obalni linijski promet.

“Nažalost, poskupljenje cijena karata na brzobrodskim linijama je nužno da bi se ispravile postojeće nelogičnosti. Cijene na većini brzobrodskih linija su niže nego na istim trajektnim linijama, isto tako su znatno niže nego na istim cestovnim udaljenostima.

Također, zbog smanjenog iznosa sredstava za subvencioniranje linija, poskupljenje je potrebno da bi se mogao i dalje uspješno održavati sustav obalnog linijskog pomorskog prometa”, navode u agenciji.

Neophodno povećanje cijena

Tvrde da će i nakon predviđenog povećanja cijena karata, one, ako se za usporedbu uzme udaljenost, i dalje biti znatno niže nego primjerice na autobusnim linijama.

“Napominjemo da su cijene otočkih karata minimalno poskupile, u prosjeku kunu. Stoga je Agencija, skupa sa brodarima, zaključila da je povećanje cijene karata neophodno”, poručili su iz Agencije čije je sjedište u Splitu.

Povratak na Net.hr