Pusić se na naš račun ‘provozala’ za 120.000 kn: ‘To je bilo najekonomičnije”

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić bila je u Ankari na službenom putu s troje suradnika, a građane je njezin put koštao najmanje 120.000 kuna, i to samo da dođe po nju i pokupi je.

Vesna Pusić je, naime, 19. prosinca u Ankaru putovala redovnim zrakoplovnim letom, a vratila se vladinim zrakoplovom koji je pozvala da dođe po nju i troje suradnika.

Prema nekim procjenama koje su se pojavile u medijima, to je proračun koštalo 120 tisuća kuna, odnosno 100 tisuća više nego da je delegacija prespavala u Ankari i ponovno se vratila redovnim letom.

Novinare je zanimalo je li povratak Vladinim avionom bio najekonomičniji, na što je Pusić uoči sjednici Vlade odgovorila potvrdno: “To je bilo najekonomičnije”.

“Tako je bilo najefikasnije vratiti se u Hrvatsku, a da se pritom ne spava još jedan dan u Ankari”, rekla je.

Vladin avion, dodala je, sredstvo je koje se koristi za obavljanje posla, odnosno putovanja vezana uz vanjske i europske poslove. “To je moj posao, ja sam ministrica u tom resoru i za to se to koristi”, rekla je.

Podrška kolega ministara

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako o cijelom slučaju nema dovoljno informacija. “Vjerujem da je sve sukladno zakonu”, dodao je.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je, na upit novinara opravdava li postupak ministrice Pusić, kako nema razloga da on opravdava nečiji postupak.

“Potpredsjednica je sigurno imala razloga zbog kojih je koristila službeni avion”, rekao je Ostojić koji bi, kaže, u situaciji da je to neophodno vjerojatno također koristio vladin zrakoplov.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je, upitan o racionalnosti poteza ministrice Pusić, kako se svi moraju ponašati “u okviru situacije u kojoj se Hrvatska nalazi”. “To je jedini odgovor koji mogu dati”, dodao je.

Povratak na Net.hr