LIDER SDSS-A

PUPOVAC NEĆE U NOVU VLADU? ‘Razmišljamo o tome kako da sudjelovanje u vlasti zamijenimo drugim aktivnostima’

‘Imamo svoj sistem političkih vrijednosti i tog sistema ćemo se držati kad dođe na red pitanje hoćemo li ili nećemo participirati u vlasti i hoćemo li ili ne podržavati moguću vladajuću većinu’, rekao je predsjednik SDSS-a

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uvjeren je da će njegova stranka osvojiti sva tri mandata za zastupnike srpske nacionalne manjine na izborima u 12. izbornoj jedinici. Rekao je i da ne strahuje od protukandidata Srđana Milakovića.

“Bez obzira koliko oni svoju politiku sveli na to da mi nismo uradili ovo ili ono, obzirom da oni nisu radili ništa, valjda im jedino preostaje da kažu da mi nismo radili ništa. Radimo s našim biračima, živimo s njima i dijelimo njihove muke”, rekao je Pupovac na televiziji N1.

KAKO JE BIRATI SRBE U HRVATSKOJ? SDSS pretvara sve u parodiju, a DSS ne želi više koaliciju s vladajućima

‘Toliko antimanjinske kampanje nema nigdje u Europi’

On će, rekao je, nastaviti borbu za tolerantnije, otvorenije i progresivnije društvo, kazavši da to nije samo potreba srpske manjine, nego i cijele Hrvatske “koja se sapliće u politikama onih koji su netolerantni, koji vrlo često šire laži i obmane”.

Upitan hoće li i u kojoj Vladi sudjelovati, Pupovac je rekao da ima iskustvo sudjelovanja i u vladi Zorana Milanovića, kao i onoj Plenkovićevoj te da to nije nimalo jednostavno.

“Rijetko tko je bio predmetom napada zbog te minimalne participacije kao što smo to bili mi i trpio zbog toga što smo bili dio većine, i u slučaju Milanovića i u slučaju Plenkovića. Toliku vrstu antimanjinskih poruka, antimanjinske kampanje, toliku vrstu negativnih poruka koje se šalju što pripadnici srpske manjine sudjeluju u minimalnim količinama u vlasti, to je doista jedinstvena pojava ne samo u ovom dijelu Europe, nego u Europi općenito”, rekao je Pupovac.

PRVI PREDIZBORNI SPOT MOGAO BI PODIĆI BURU U JAVNOSTI: SDSS pozvao građane da ne pjevaju ustaške pjesme na svadbama

‘Nećemo ulaziti u bilo kakve kombinacije’

Govoreći o mogućem budućem sudjelovanju u vladajućoj većini, Pupovac je rekao da će vidjeti kako će se postaviti oni koji osvoje većinu, dodavši da se sasvim sigurno neće povlačiti pred onima koji vode mrziteljsku kampanju.

“Nećemo ulaziti u bilo kakve kombinacije kad je posrijedi vlast koja ne bi bila otvorena, koja ne bi bila u stanju rješavati naša pitanja. Kako će izgledati rezultat – to ćemo sačekati u nedjelju navečer pa ćemo vidjeti kakav će biti odnos snaga i to je u prvom redu naša pozicija. Mi imamo svoj sistem političkih vrijednosti i tog sistema ćemo se držati kad dođe na red pitanje hoćemo li ili nećemo participirati u vlasti i hoćemo li ili ne podržavati moguću vladajuću većinu”, rekao je.

Pupovac je ranije otklonio bilo kakvu mogućnost sudjelovanja u vlasti s opcijom Miroslava Škore, a upitan hoće li pristati biti dio vlasti u kojoj će također sudjelovati mogući članovi Domovinskog pokreta koji će pretrčati HDZ-u, kazao je da SDSS nije imao razumijevanja niti za pretrčavanja kakva su bila u protekle četiri godine.

“To nas sigurno neće približiti, nego udaljiti od tih opcija”, rekao je Pupovac.

PUPOVAC: Podršku SDSS-a dobit će oni koji ponude tolerantno društvo, održivu ekonomiju i pravednu državu

‘Sve je zasjenjeno najbučnijima i najglasnijima’

Upitan je li im itko sa Škorine liste prihvatljiv, Pupovac je rekao da oni ne proučavaju ljude ni s jedne liste, pa tako ni one s liste Domovinskog pokreta. “To je sve zasjenjeno ljudima koji su najglasniji i najbučniji”, rekao je.

“Imamo jasan sistem vrijednosti koji želimo da bude deklariran kao službena politika Republike Hrvatske, a službenu politiku promovira Vlada. Bez obzira participirali mi ili ne, mi ćemo ih iskazati i ostat će relevantni ne samo za nas, nego za hrvatsku politiku općenito, a što će se događati s pojedinim pokretima ili listama, mi o tome nećemo odlučivati ni sudjelovati, a nećemo ni zaključivati na osnovi mogućih kombinacija. Za nas je to daleka stvar i ne bismo trebali zaključivati o tome”, rekao je Pupovac.

Na koncu je rekao kako je cijena SDSS-ovog sudjelovanja u vlasti bila previsoka te razmišljju kako je zamijeniti nekim drugim političkim aktivnostima. No, nije htio otkrivati kakvi bi to bili planovi i na koji način bi SDSS djelovao kada ne bi bio dio većine.

PUPOVAC ODGOVORIO NA ŠKORINE PROZIVKE DA JE ETNOBIZNISMEN: ‘Takvi su na kraju bili katapultirani iz hrvatske politike’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr