'OMALOVAŽAVA LIJEČNIKE'

PULMOLOG ODGOVORIO MILANOVIĆU: ‘Policijski sat je nužan, pa da vidim, predsjedniče, kako ćete me strpati u maricu’

Osim što dr. Srića apelira da se uvede policijski sat, rekao je da Milanović svojim izjavama zbunjuje javnost i omalovažava trud liječnika i njihovu izloženost

Saša Srića, pulmolog zagrebačkog KBC-a, kritizirao je na Facebooku autokratsku izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o policijskom satu.

Osim što dr. Srića apelira da se uvede policijski sat, rekao je da Milanović svojim izjavama zbunjuje javnost i omalovažava trud liječnika i njihovu izloženost.

“Brojke su i dalje izuzetno velike, pandemija bukti, broj hospitaliziranih i onih pacijenata na respiratoru se povećava, a broj premunulih je velik. Medicinke sestre i liječnici te pomoćno zdravstveno osoblje kao i svi zaposlenici u zdravstvu daju svoje maksimume i jednostavno održavaju zdravstveni sustav na sve klimavijim nogama.

LIJEČNIK ŽESTOKO ODGOVORIO BEROŠU: ‘Družio bih se i ja sa starletama sa čašom martinija u ruci, ali nemam kad, moram brinuti o pacijentima’

Apeliram na pojedine političare koji svojim izjavama zbunjuju javnost i time podcjenjuju naš trud i izloženost, prije svega misleći na predsjednika RH Zorana Milanovića koji je izjavio da sve one koji promišljaju o policijskom satu treba strpati u maricu, nedopustiva je i autokratska.

Pa koliko činimo moji kolege i ja za zdravlje svakog građanina i da smatram da je potreban u nužnosti i policijski sat pa da vidim, predsjedniče, kako ćete me strpati u maricu. Sugeriram kao liječnik s obzirom na vaše izjave u posljednje vrijeme da se testirate, ali ne na Covid i da se bavite poslovima predsjednika RH”, napisao je dr. Saša Srića na Facebooku.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr