O HEP-u I HRVATSKIM ŠUMAMA

PULJAK ŠOKIRAN PUPOVČEVIM ZAHTJEVIMA: ‘Ovo je apsurdno, mislio sam da je vaša izjava s NewsBara!’

Ugledni znanstvenik Ivica Puljak, tajnik stranke Pametno, šokiran je izjavom predstavnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca nakon konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na što je i reagirao na svome Facebook profilu.

Puljka je posebno zasmetao dio Pupovčeve izjave u vezi sudjelovanja srpske nacionalne manjine u državnim i javnim poduzećima.

“Je li prirodno da u HEP-u nema predstavnika srpske zajednice iako još nije završen proces elektrifikacije? Je li prirodno da u Hrvatskim šumama nema nikoga iako na tim područjima leže glavni rezervoari hrvatskog šumskog fonda i postoje pilane o kojima ovisi prosperitet i zapošljavanje na tim područjima?”, upitao je Pupovac medije, tvrdeći kako je sadašnje stanje neprirodno.

PREDSJEDNICA: ‘Za sada nitko nema potreban broj potpisa! Sljedeće konzultacije su 10. listopada, a prva sjednica Sabora 14. listopada’

Greatest Shits

sdss pupovac
Pupovcu je neprirodno što u Hrvatskim šumama nema više SrbaFoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Gospodine Pupovac, kakve veze ima nacionalnost s upravljanjem javnim poduzećima!? Vaša izjava spada sigurno među prvih 10 u Feralovoj rubrici Greatest shits ever: Milorad Pupovac ‘… uz naglasak da je ‘prirodno da u HEP-u i Hrvatskim šumama budu predstavnici srpske zajednice’ …’, napisao je Puljak.

“Najprije sam mislio da je ovo NewsBar, a onda da su mu možda to stavili u usta. Onda sam brojio do 1000 i još uvijek ne mogu doći sebi. Ovdje se radi o trgovini utjecajem na najgori mogući način. Kakve veze ima nacionalnost s upravljanjem javnim poduzećima? A kad vidim ostalu ekipu da spominje ‘programsku suradnju’ s budućom vladom, HSU koji kaže da ‘njihovi članovi nemaju vremena čekati’ …”, ogorčen je Puljak.

“Hrvatska se iz dana u dan pretvara u teatar apsurda. Sve se češće pitam je li problem u meni? Možda i je …”, piše Puljak, kojeg ovako što možda i nije trebalo baš toliko iznenaditi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr