'Psiholog Centra me vrijeđao i prijetio mi!'

Liječnik iz Đurđevca u bici za skrbništvo svog djeteta uvidio je nepravilnosti u radu Centra za socijalnu skrb Osijek. Stoga je razgovore s timom, koji je trebao odlučiti hoće li dijete dobiti on ili supruga, snimao. No, to je za sobom navodno povuklo niz napada i uvreda.

Liječnik iz Đurđevca Dejan Kutičić Ministarstvu socijalne politike i mladih prijavio je Centar za socijalnu skrb Osijek, jer su se, tvrdi, prema njemu ponašali neprofesionalno. Kutičić se trenutno razvodi, a u braku sa svojom suprugom ima 18 mjeseci staro dijete. Kako bi se utvrdilo tko će dobiti skrbništvo, sud ga je uputio na Centar.

Uvidio neprofesionalnost, pa ih počeo snimati

“Već nakon mog prvog posjeta u prosincu prošle godine, zamijetio sam iznimnu neprofesionalnost u radu pa sam svaki idući razgovor s njima snimao”, kazao je 30-godišnji liječnik žaleći se na psihologa iz stručnog tima. Pritom ističe kako je s Centrom nakon toga kontaktirao još 40-ak puta tražeći da mu omoguće viđanje djeteta. Snimke razgovora poslao je u Ministarstvo uz pritužbe, a susret s djetetom je nakon nekoliko mjeseci ipak uspio dogovoriti. Išao je u društvu svoje majke.

Vrijeđanje pri susretu s djetetom

No, tvrdi kako su prozvane osobe u međuvremenu saznale za snimke vrijeđanja i prijetnji i prigovore Ministarstvu te da su ga na susretu s djetetom napale. Posebice ga je vrijeđao psiholog iz tima.

“Počeo je vikati i glasno mi prijetiti riječima: ‘Ti si nas snimao, vidjet ćeš što će biti… Platit ćeš mi što si pisao Ministarstvu i snimao naše razgovore! Ti si fašist, želiš oduzimati djecu psihički bolesnim ljudima, a ja ću to napisati u svojem izvješću’. Svo to vrijeme imao sam dijete u naručju, a majka i ja pokušavali smo ga smiriti”, ispričao je liječnik za Glas Slavonije dodajući kako je od Ministarstva tražio da sporni tim ukloni s njegovog slučaja. Naknadno je saznao da je zbog prigovora pokrenut i inspekcijski nadzor.

Vršiteljica dužnosti Centra Zorica Wild tvrdi kako si tvrdnje dviju strana različite, ali da se ona dr. Kutičiću ispričala. Sporni psiholog je, prema njenim riječima, već izuzet iz slučaja, a dr. Kutičiću je ponuđeno i izuzeće Centra u Osijeku.

Povratak na Net.hr