PRED POZNATIM TRGOVAČKIM CENTROM DIJELILI LETKE PROTIV RADA NEDJELJOM I BLAGDANIMA: / Jeste li vi danas bili u kupovini?

1.5.2018.
16:21
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u utorak su, na Međunarodni praznik rada, ispred ulaza u trgovački centar Avenue Mall započeli akciju protiv rada trgovina nedjeljom i blagdanom pod nazivom "Nedjelja je radi čovjeka, a ne čovjek radi nedjelje!".

Aktivisti NHS-ovih sindikata građanima ispred trgovačkog centra dijelili prigodne letke kojima su željeli upozoriti javnost na desetke tisuća radnika u trgovini koji moraju raditi nedjeljom i blagdanom, a od kojih su ogromna većina žene.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever u prigodnom je obraćanju istaknuo kako rad trgovina nedjeljom i blagdanom nije neophodan, za razliku od poslova koji su nužni za održavanje i funkcioniranje javnog sustava. "Sasvim je jasno i sigurno da trgovine raditi nedjeljom ne trebaju. Za razliku od svih drugih službi koje to moraju zato da bi sustav funkcionirao, trgovine su jednostavno, na temelju moći jačega, ugurane u taj sustav", rekao je Sever te istaknuo kako "ne mogu biti financijski interesi iznad interesa ljudi".

Podsjetio je da je nedjelja u Hrvatskoj definirana kao neradni dan međunarodnim ugovorom, ali zakonom koji regulira rad trgovina određeno je da se može raditi svaki dan. Poručio je i da će se ova akcija nastaviti u drugim gradovima, ispred drugih trgovačkih centara i drugih trgovačkih lanaca.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali