IZBORI U SDP-u

PRVO SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA ŠEFA OPORBE: Ostojić i Bernardić si čestitali, ali i bocnuli HDZ

I Ranko Ostojić i Davor Bernardić ističu kako su ovi izbori največa pobjeda demokracije i pluralizma u SDP-u te zaključuju – ovako nešto u HDZ-u nećete vidjeti.

Dvojica “finalista” SDP-ovih predsjedničkih izbora prvo sučeljavanje imali su u Točki na tjedan Nataše Božić.

IZBORI U SDP-u: Picula doživio debakl pa dao podršku Bernardiću! ANKETA: Tko bi bio bolji predsjednik SDP-a, Bernardić ili Ostojić?

“Čestitam Ranku na uspjehu”, kazao je na početku Davor Bernardić. “Želimo vratiti povjerenje u SDP, želimo preuzeti odgovornost za Hrvatsku koja je u teškoj situaciji”, kaže Bernardić.

Ranko Ostojić je također čestitao protukandidatu. “SDP je pokazao da ovo može provesti bez skandala. Čestitam svim kandidatima i kandidatkinjama. Počinjemo od nule, razlika između nas dvojice se ne zbraja u drugom krugu, vidjet ćemo kakav će biti rezultat u drugom krugu”, kaže Ranko Ostojić.

“Ovo je sad nova utakmica, krećemo s debatama, ovo je prva. Obojica imamo istu želju – da SDP bude kvalitetniji, ali predstavit ćemo kako koji to misli postići”, dodao je Ostojić.

Bernardić je zahvalio Toninu Piculi na podršci koju mu je sinoć dao.

Ranko Ostojić o tome kaže: “Ja se zalažem za načelo jedan član, jedan glas. Jedan glas koji ima Tonino jest važan, ali je važan i glas svih članova i članica”.

Bernardić: ‘Trendovi su tu’

“Ja sam pokazao da mogu ujediniti SDP, ali nije stvar u tome. Mi ujedinjeni moramo zajedno nastaviti, ljudi imaju svoju glavu, neće ih nitko ‘vrbovati’, no trendovi su tu”, kaže Bernardić.

Zašto ste vi bolji kandidat, upitan je Davor Bernardić:

“Kandidirao sam se jer mislim da mogu i znam voditi SDP. Ja sam jedan od članova SDP-a, to povjerenje i zajedništvo koje imam s ljudima želim unijeti u SDP. Treba biti realan. Hvala svima na potpori. Ja sam otvoreno govorio o stvarima s kojima se nisam slagao, trebamo se okrenuti budućnosti. Svi znakovi pokazuju da ova Vlada ima prve simptome nepovjerenja, mi moramo biti spremni preuzeti vlast u Hrvatskoj”, odgovara Bernardić.

‘SDP ima problema’

Ranko Ostojić kaže da treba govoriti o konkretnim stvarima. “Ne govorim o prošlosti, na temelju moga iskustva, ali budućnost SDP-a ovisi o tome kako ćemo se profilirati… Imam iskustva, dobro funkcioniram u kriznim situacijama, SDP ima problema. Puno bi bolje bilo da Davor bude kandidat za gradonačelnika, a ja da budem predsjednik stranke”, govori Ostojić, a Bernardić kaže da je spreman kandidirati se za mjesto gradonačelnika Zagreba uz napomenu ‘može se i Ranko kandidirati za gradonačelnika Splita”.

Dosadna kampanja

“To što smo kod vas u emisiji 12 sati nakon izbora govori u prilog tome da će nastavak kampanje biti drugačiji”, odgovara Bernardić na pitanje o tome zašto je dosadašnja kampanja od strane novinara i javnosti ocijenjena dosadnom.

Ostojić je zadovoljan takvom ocjenom jer smatra da je to dokaz da su uspjeli bez skandala proći kroz nju.

Povratak na Net.hr