Prvo obećanje Kolinde Grabar Kitarović sada bi joj se moglo obiti o glavu

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se rezidencija u Visokoj ulici, za koju je sada nadležan Ured za upravljanje državnom imovinom, daje na raspolaganje Uredu predsjednika. Time je premijer Zoran Milanović novoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pomogao da realizira obećanje iz kampanje, ponovljeno nakon proglašenja izbornog pobjednika, da će Ured predsjednika preseliti s Pantovčaka u rezidenciju u Visokoj ulici.

Nakon što se počelo ozbiljnije govoriti o rezidenciji u Visokoj kao novome Uredu predsjednika i nedostacima toga objekta (od potrebe za preuređenjem do problema za osiguranje i susjede jer je u slijepoj ulici), predsjednica je izjavila da će mandat početi na Pantovčaku. A prije tjedan dana navela je da će tražiti da joj se predlože i dvije do tri druge lokacije za ured. No, sve su prilike, objavio je Večernji list, da Vlada nema u planu to napraviti već novoj predsjednici namjerava ispuniti želju i dati Visoku. Održavanja toga objekta i njegova prenamjena, bi se najvjerojatnije trebali financirati iz proračuna Ureda predsjednika.

Iako je preseljenje Ureda u Visoku bilo njezino prvo obećanje, ono bi se Kolindi Grabar-Kitarović sada moglo obiti o glavu. Postala je svjesna da lokacija u Visokoj ni sigurnosno, ali ni financijski nije najbolja, a to zna i Zoran Milanović te joj zato “izlazi u susret”.

U timu Kolinde Grabar-Kitarović Vladinu odluku o preseljenju Ureda predsjednika u Visoku prije nego što je nova predsjednica prisegnula smatraju besmislenom. Ona će, naime, prvi radni dan – 19. veljače – na posao doći na Pantovčak jer u Visokoj za to još ne bi ni imala uvjeta. Grabar-Kitarović inzistira na analizi troškova preseljenja u Visoku jer, kako kažu u njezinu timu, ne želi preseljenjem stvarati nove troškove.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/milanovic-kolindi-dao-visoku-ona-trazi-jos-lokacija-986729

Povratak na Net.hr