NEMA TEŽE SIMPTOME

PRVI SLUČAJ ZARAZE U MAKARSKOJ: Riječ je o jednom djelatniku javne gradske tvrtke; 15 zaposlenika je u samoizolaciji

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Makarskoj – u pitanju je djelatnik jedne javne gradske tvrtke

U Makarskoj je danas službeno potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u gradu, a nakon Brela, to je drugi slučaj na Makarskom primorju. Pozitivan je nalaz djelatnika jedne javne gradske tvrtke, koji se odmah pri pojavljivanju prvih simptoma prošlog tjedna povukao u samoizolaciju.

Nakon što je obavijestio poslodavca, u samoizolaciji je od toga dana još 15 zaposlenika te tvrtke s kojima je zaraženi bio u kontaktu. Prostorije gradske tvrtke su dezinficirane.

BOŽINOVIĆ OBJASNIO NOVOSTI OKO E-PROPUSNICA: Izdavat će se na rok od jednog do 15 dana, ovisno o razlogu

ALARMANTNA SITUACIJA U MEĐUGORJU: Zaraženo još pet časnih sestara, zabrinjava to što su bile su u kontaktu s mnogim osobama

Nema težih simptoma

“Osoba se osjeća dobro, nema nikakvih težih simptoma te se nadamo da ga čeka brz oporavak”, rekao je na današnjemu redovitom sastanku načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Makarske Dražen Nemčić.

Pozivajući sve građane Makarske da ne stvaraju paniku te da i dalje slijede upute Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ne izlaze i svojih domova osim u krajnjoj nuždi, Nemčić ih je zamolio da najozbiljnije shvate mjere socijalnog distanciranja i da u slučaju pojave blagih simptoma, poput kašlja ili glavobolje, ne idu u Dom zdravlja, nego da obavijeste svojeg obiteljskog liječnika, koji će im dati daljnje upute.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr