ŽELI ZASEBAN RESOR

PRVI PROBLEM ZA PLENKOVIĆA: Jedan nezadovoljni ministar još se nije pojavio u Banskim dvorima

Pred novim premijerom Andrejom Plenkovićem iskrsnuo je problem koji bi već u prvom radnom tjednu mogao uzdrmati njegovu vladu.

Naime, Jutarnji list piše, pozivajući se na izvore iz HDZ-a, da se ministar bez portfelja Goran Marić još od prošle srijede nije pojavio u Banskim dvorima, a navodno i neće ako ne dobije svoje ministarstvo. Čak je, kažu, upitno hoće li se Marić uopće pojaviti na prvoj sjednici Vlade.

PRVI VEĆI SUKOB U NOVOJ VLADI Marić želi kontrolu nad državnom imovinom i svoje ministarstvo

“Uguran je u Vladu mimo svoje volje”

Izvori iz HDZ-a također tvrde da Marić nije, kako se mogao steći dojam, po svaku cijenu želio ući u Banske dvore. Navodno je spreman i napustiti Vladu ako se resor državne imovine ne ustroji kao zasebno ministarstvo.

“Marić je, zapravo, uguran u Vladu mimo svoje volje samo da bi se spasila situacija. Nije želio biti ministar bez portfelja i to im je rekao. Zato nije došao ni na sjednicu Kluba zastupnika. A odluka o njegovu ulasku u Vladu donesena je noć prije, s tim da on nije ni bio obaviješten jer je, kako sam čuo, bio nedostupan”, kazao je za Jutarnji jedan od sudionika završnih razgovora HDZ-a i Mosta.

PRERANO OTPISAN: Goran Marić u zadnji čas ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja

goran-maric4871

Odbio, pristao, ispao, pa upao

‘Uguravanju’ Marića u Vladu prethodila je prava drama. Najrpije mu je, kaže izvor iz HDZ-a, bilo ponuđeno Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, no on ga je odbio jer ono nema veze s gospodarsko-financijskim resorom u kojem se, kao doktor ekonomskih znanosti, bolje snalazi. Potom mu je mandatar Plenković ponudio Ministarstvo prometa. Marić je uz nagovaranje pristao na to, ali je tada Oleg Butković, dotadašnji ministar prometa, odbio ponuđeno mjesto ministra turizma.

Butković je, kažu, čak nazvao i predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović te joj se požalio, nakon čega je ipak odlučeno da ostane na dosadašnjem položaju. Tako je u zadnji čas Marić ispao iz kombinacija, ali ostao u predloženoj vladi kao ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju tijela državne uprave.

KOJA ĆE BITI ULOGA GORANA MARIĆA? Izmakla mu neka ministarstva,samo zbog njega osnivaju novo?

 

Povratak na Net.hr