Uštede kreću od glave

PRVI PRAVI POTEZ MOSTA: Ministrima se radikalno režu troškovi za aute, mobitele, putovanja…

Most je pripremio prijedlog radikalnog kresanja prava i troškova ministara, njihovih zamjenika i pomoćnika i drugih državnih dužnosnika i službenika kojim će se godišnje uštedjeti deseci milijuna kuna na mobilnoj telefoniji, upotrebi službenih automobila, putovanjima, zrakoplovnim kartama, hotelima, piše Večernji list u sutrašnjem broju.

Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, koja je u Vladu stigla s mjesta ravnateljice Ekonomskog instituta Zagreb, provela je analizu troškova na temelju koje je u Vladinu proceduru uputila prijedlog izmjene Odluke o uvjetima korištenja službenih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja.

Između ostaloga, kako navodi Večernjak, izmjenom Odluke ministri više ne bi imali pravo koristiti službene automobile od 0 do 24 sata, ali bi im se ograničili i troškovi za mobitele.

Osim toga, državnim službenicima uveo bi se limit za troškove hotelskog smještaja na 500 kuna u zemlji odnosno 1000 kuna u inozemstvu.

‘MIROVINE NE DIRAMO’: Ministar financija otkrio za koga ima novca u proračunu, a tko će izvisiti

 

Povratak na Net.hr