KLJUČNI POTEZI

PRVI KORACI NOVOG ŠEFA SDP-a: Bernardić miče Milanku Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora?

Novi šef SDP-a već će na sastanku u ponedjeljak pokazati prve korake koje želi napraviti unutar stranke. Među njima je, kako se doznaje i mogućnost uskraćivanja funkcije nekim njegovim stranačkim kolegama u Saboru.

Novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić već za danas je sazvao svoj prvi sastanak u stranci kao šef, a na njega dolaze svi vodeći ljudi stranačkih organizacija. Na sastanku će se raspravljati o predstojećim lokalnim izborima, te načinu izbora kandidata u stranački vrh, odnosno Glavni odbor i Predsjedništvo iduće subote na stranačkoj konvenciji, piše Večernji list.

Obuhvatit će to i temu po kojoj bi delageti iz pojedine županije na konvenciji birali članove Glavnog odbora iz svoje županije, pri čemu bi na listiću mogli zaokružiti samo trećina kandidata iz pojedine županije.

“Pristane li Bernardić u ovom trenutku na taj prijedlog bit će to jasan znak da ne želi više šalabahter-demokraciju u stranci”, kaže jedan član Predsjedništva navodeći kako u tom slučaju neće moći u Glavni odbor ugurati ljude koje želi.

NAKON IZBORNOG OKRŠAJA – FEŠTA! Bernardić i Ostojić se zagrlili pa zapjevali ‘Ružu crvenu’

Novi šef zagrebačke organizacije na proljeće?

Uz način izbora Bernardić će se zasigurno pozabaviti i saborskim Klubom SDP-a koji će, najavljivao je i ranije, doživjeti reorganizaciju. Tako se u SDP-u sve češće čuju informacije kako bi bez svojih funkcija u saborskim odborima mogli ostati brojni SDP-ovci, dok Milanka Opačić više ne bi bila na mjestu potpredsjednice Sabora.

Dio SDP-ovaca smatra kako bi tu funkciju trebao preuzeti sam Bernardić, dok ih dio smatra kako bi trebao sjediti na mjestu šefa Kluba.

Bernardić sada više neće moći voditi zagrebačku organizaciju pa će i na tom mjestu morati riješiti pitanje šefa. Postoje dvije opcije, da je do lokalnih izbora vodi netko od sadašnja četiri potpredsjednika ili da se ide na izbore.

Bernardić je u svom intervjuu za Hinu već izjavio da je skloniji opciji po kojoj će se čekati lokalni izbori kada će SDP imati svog kandidata za gradonačlenika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr