Play ponuda

PRVI HRVATSKI GRADONAČELNIK KOJI SE SOLIDARIZIRAO S GRAĐANIMA: / Smanjio plaću sebi, ali i cijeloj gradskoj upravi

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Umaga zbog krize solidarizirao se sa sugrađanima te smanjio svoju plaću i plaće u gradskoj upravi

1.4.2020.
9:33
Goran Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

Zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese odlučio je za polovicu smanjiti svoju i plaću svojim zamjenicima u iduća tri mjeseca, a 11 posto svim djelatnicima gradske uprave i ustanova u gradskom vlasništvu, odnosno da se osnovica koeficijenta za obračun plaća smanji sa 4500,00 na 4000,00 kuna

O svim mjerama obaviješten je socijalni partner, a valja naglasiti da su od navedenog smanjenja plaće izuzeti vatrogasci JVP Umag i radnici Doma za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag, priopćeno je iz Gradske uprave.

Image
SVAKI TREĆI RADNIK BIT ĆE NA MINIMALCU? Ekonomist tvrdi da će udarac ove krize biti snažan: /

'Ovako nešto nikad se nije dogodilo...'

Image
SVAKI TREĆI RADNIK BIT ĆE NA MINIMALCU? Ekonomist tvrdi da će udarac ove krize biti snažan: /

'Ovako nešto nikad se nije dogodilo...'

Neće isplatiti ni regres

Nadalje, svoj će doprinos smanjenjem plaća dati i djelatnici Turističke zajednice grada Umaga. Osim smanjenja mjesečnih prihoda, svima koji su na proračunu grada neće se isplatiti regres za 2020.

To je izraz prije svega solidarnosti gradskih službi sa sugrađanima koji će uslijed krize pretrpjeti najveću štetu, navodi se u priopćenju. U dogovoru s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Umaga svoj će doprinos dati i gradski vijećnici te se pritom odreći mjesečne naknade za travanj, svibanj i lipanj.

Ušteđeni novac, u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna, usmjerit će se sugrađanima kojima je ta pomoć u danom trenutku najpotrebnija.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda