Zima se ne predaje

PRVI DAN OŽUJKA: Bit će puno kiše, a ponegdje i snijega

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, u gorskoj Hrvatskoj mjestimice i uz snijeg, a na Jadranu je moguća i grmljavina, dok se prema kraju dana sa sjeverozapada očekuje postupan prestanak oborina i smanjenje naoblake, izvijestio je u utorak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.

Vjetar u unutrašnjosti bit će većinom slab sjeverni, u Slavoniji i Baranji umjerensjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 11 stupnjeva Celzijusovih, u gorju i niža, a na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

Tijekom srijede bit će djelomice i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti uz obale rijeka i u kotlinama mjestimice moguća magla. Vjetar na kopnu od sredine dana umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjerena bura i sjeverozapadnjak poslijepodne okrenuti na jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu od5 do 7 °C. Najviša dnevna između 9 i 13 °C.

HAK: Oprezno po mokrim i skliskim kolnicima

Slab snijeg mjestimice i povremeno pada u Gorskom kotaru, a oprezno treba voziti po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima od kiše u Lici, Hrvatskom primorju, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelu Slavonije i Dalmacije, izviejstio je u utorak ujutro Hrvatski auto klub.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Gorskom kotaru i Slavoniji, a ima je i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca te A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice.

U gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Do 27.ožujka, zbog radova na dionici DC1 u Lučkom, u zoni raskrižja Puškarićeve i Ježdovečke ulice, vozila ukupne mase do 3,5t voze uz regulaciju semaforima, a vozila ukupne mase veće od 3,5t obilazno: Puškarićeva ulica (DC1)-Ventilatorska-Gospodarska-ulica sv. Benedikta-Gornjostupnička (DC1).
U prekidu su katamarani na linijama: Ubli – V.Luka – Hvar – Split, Korčula – Hvar – Split.
Do 20. ožujka zatvoren je Granični prijelaz Požane zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. Do 30. travnja, zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Povratak na Net.hr