POLICIJSKA REPRESIJA

PRVI ČOVJEK KOPRIVNIČKOG SDP-a POLUDIO ZBOG POLICIJSKIH PATROLA: ‘Ovo postaje jadni politički abortus’

Mladen Kešer je na Facebooku poslao oštru poruku policiji zbog njihovih patrola tijekom manifestacije ‘Vincekovo na Kalniku’, dok su iz policije odgovorili kako je akcija nadzora u prometu provedena u cijeloj Hrvatskoj i da su od šest zaustavljenih vozača, njih četvorica bila pijana

Prvi čovjek SDP-a Koprivničko-križevačke županije i načelnik općine Kalnik, Mladen Kešer danas je uputio oštru poruku Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj zbog prometne akcije koju je provodila u subotu u njegovoj općini. Svoj status je započeo napomenom kako “policija ne smije biti u službi političara na odlasku, ona mora biti profesionalna”.

“Ne mogu ovo prešutjeti! Večeras policija PU Koprivnica na Kalniku imala tri čeke kako bi bez ikakvog incidenta ljude zaustavljala i uzimala vozačke. To je nedopustivo i neprijateljski prema ljudima našeg mirnog pitomog kraja! Cijela PU Koprivnica sa svojim postajama Križevci i Đurđevac ima ukupno pet patrola jer više nemaju policajca od toga su tri bile postavljene na Kalniku koji ima 1500 stanovnika i to policajci iz Koprivnice doznajem iz izvora bliskog policiji!”

Sve će prijaviti MUP-u

“Danas smo održavali kulinarsku manifestaciju ‘Vincekovo na Kalniku’ i birali smo Naj kuhara za 2020. godinu, a nismo imali pijanku! Dok u gradovima poput Zagreba, Splita, Osijeka ljudi se ubijaju po ulicama policija u isto vrijeme provodi represiju nad mirnim narodom našeg Prigorja, a i Podravine.

Toliku gorčinu je policija večeras izazvala da ću sutra službeno o tome izvjestiti Ministarstvo unutarnjih poslova i tražiti izvješće o toj službenoj policijskoj akciji na Kalniku na 1500 stanovnika sa gostima, dok je 106.954 stanovnika županije ostalo bez policijske sigurnosti. Zastrašivanje stanovnika i uništavanje manifestacija na Kalniku neće vam uspjeti! Ovo postaje jadni politički abortus”, poručio je Kešer na Facebooku.

Akcija u cijeloj zemlji

Iz koprivničke policije podsjećaju kako će i u ovoj godini nastaviti s pojačanim aktivnostima sprječavanja i sankcioniranja četiriju glavnih ubojica u prometu; alkohola, brzine, nevezanja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela. Ističu kako se taj nadzor provodi u cijeloj zemlji i s maksimalnim angažmanom ljudstva i opreme.

“Tijekom pojačanog nadzora 25./26. siječnja na području Policijske uprave bilo je uključeno 12 policijskih ophodnji, dok su na području Općine Kalnik 26. siječnja od 1 do 3.15 sati angažirane dvije policijske ophodnje. Tom prilikom kontrolirano je šest vozača, od kojih su četiri vozača sankcionirana zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija bila je 1,76 promila”, odgovorili su iz PU koprivničko-križevačke novinarima Večernjeg.

Povratak na Net.hr